L'hostaleria confia a poder salvar l'agost encara que el consum en bars i restaurants està sent molt baix 

La hostelería confía en poder salvar el agosto aunque el consumo en bares y restaurantes está siendo muy bajo 
  13/06/2020

El sector veu en la mobilitat entre províncies i l'obertura de fronteres la taula on agarrar-se per a no perdre tota la temporada

El sector de l'hostaleria, fortament danyat per la crisi, avança lentament cap a la nova normalitat. L'obertura de terrasses va suposar un bufe d'aire fresc per a l'empresariat, que confiava que la bona resposta inicial presagiara la volta a un ritme de treball que permetera alçar el vol després d'uns mesos molt durs, amb negocis tancats i Ertes per als treballadors. Però les coses no han anat tan rodades. El consum, segons les dades que maneja l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i turisme de la Marina Alta (AEHTMA), està sent molt baix i només els caps de setmana els negocis s'animen una mica més, “però res a veure amb això d'abans”. 

L'avanç en la desescalada suposa una nova injecció de confiança. La mobilitat entre províncies, en qüestió de dies, i l'obertura de fronteres, anunciada per a l'1 de juliol, fan pensar que la situació anirà a millor conforme passen les setmanes. Si bé no es podrà parlar de salvar l'estiu, tal vegada sí el mes d'agost. En els últims dies, les reserves als hotels de Dénia per al mes de juliol s'han animat molt i a l'agost estan pràcticament complets. 

Durant les primeres fases de la desescalada, només el 40% dels restaurants i bars socis d'AEHTMA havien représ l'activitat. Entre la primera i la segona setmana de la fase tres, s'arribarà al 95%. I es preveu que el 22 de juny, amb la normalitat nova si no hi ha volta arrere, estaran oberts tots els que hagen d'estar. 

De moment, la percepció és que la gent a penes ix de casa. Tal vegada per cautela, per la precarietat laboral o bé perquè s'ha acomodat. I això per als negocis de restauració no és bo. Reme Cerdà, secretària d'AEHTMA, assenyala que la tendència és generalitzada i que el consum en els bars “està sent baixíssim en tota Espanya”. “Molts han obert a pèrdues i estan fent un esforç molt gran per a retornar a Dénia i la Marina Alta a la normalitat”, subratlla. 

Subscriu-te!