Canfali Marina Alta

La licitació per a remodelació de l’accés oest d'Ondara restarà oberta fins el 29 de juny

La licitación para remodelación del acceso oeste de Ondara estará abierta hasta el 29 de junio
  10/06/2020

 

 

La remodelació i millora de l'accés oest de vianants al nucli urbà d'Ondara, inclòs en el Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant 2019, ha pegat un altra passa cap avant aquesta setmana amb l’obertura del termini de licitació fins el 29 de juny. 

Segons han informat des de l’Ajuntament els interessats tenen el ple de condicions al seu abast en la plataforma de 

contractació https://contrataciondelestado.es/wps/portal/

La nota remesa des de l’equip de govern incideix en que  aquest projecte, presentat a principis d'enguany per l'Ajuntament d'Ondara, no s'havia pogut contractar pel fet que fins ara no s'ha tornat a autoritzar per l'Estat els procediments de contractació amb l'administració pública, a causa de l'estat d'alarma a conseqüència de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

El projecte, quantificat en 450.000 euros -337.600 euros 

sufragats per la Diputació, i 112.600 euros per l'Ajuntament d'Ondara, creua de punta a punta el centre del poble; començant des del carrer Picasso i arribant fins al Prado. En concret, segons el comunicat, l’actuació en eixe entorn pretén crear un accés i recorregut per a vianants en condicions de seguretat, funcionalitat i accessibilitat universal amb una millora ambiental, dotant al municipi d'un recorregut més funcional i desenvolupat per als vianants des de l'entrada oest del nucli urbà fins a arribar al centre del poble. 

Tot això a banda de incloure la plantació de nou arbratge i el canvi de l'enllumenat públic, amb la instal·lació de llums LED de baix consum. A banda, la nota ressalta que les obres comprendran la remodelació de l'aparcament situat en el carrer Picasso, amb una millora ambiental i paisatgística conseqüent amb el seu entorn al costat del barranc, pel fet que la creació de l'Espai Jove en eixa zona suposarà una modificació de tot l'àrea, amb la necessitat de disposar d'uns accessos adequats. 

La remodelació comporta a més aspectes com el canvi d’ubicació de la zona de contenidors i de càrrega i descàrrega, que els passos de vianants queden elevats per a reduir la velocitat dels vehicles i amb paviment direccional per a persones invidents. 

Segons es detalla, el recorregut continuarà junt amb el barranc, al costat de l'Espai Jove, amb la instal·lació d'una passarel·la elevada pegada al riu, que comunicarà el carrer Picasso amb l’avinguda Doctor Fleming. En aquest emplaçament es col·locarà un nou pas de vianants i el recorregut accessible, dotat en tot moment d'àmplies voreres i carril bici, continuarà pel passatge fins al carrer Pintor Segrelles. Ací la millora comprendrà una remodelació de la plaça triangular que es forma en la seua part sud, per a, tant el aquesta àrea, com en la part posterior de la plaça de bous,  reordenar l'aparcament i i col·locar voreres àmplies per a dotar de seguretat al vianant.

Cercar notícies
Agenda