La MACMA es converteix en l'única mancomunitat integral de la comarca

La MACMA se convierte en la única mancomunidad integral de la comarca
  27/04/2022

 

Vint-i-cinc anys després de la seua fundació, la  Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta ha ampliat les seues competències i àrees de treball. Amb els nous estatuts, aprovats esta setmana, s’ha convertit en l’única mancomunitat integral de la comarca.

Es conserva l’acrònim de sempre, MACMA, però l’entitat ha passat a denominar-se Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta. Els estatuts permeten ampliar en el futur els serveis segons les necessitats que es detecten. 

La nova MACMA inclou les següents àrees: Cultura, Joventut, Educació i Esports; Sostenibilitat Mediambiental, Gestió dels residus sòlids urbans i Cicle de l'aigua; Seguretat, Policia local, Guarderia rural i Emergències; Sanitat i Benestar social; Foment econòmic i Desenvolupament local; Urbanisme, Habitatge i Ordenació del territori; infraestructures, dotacions i equipaments; participació ciutadana, igualtat, informació i comunicació, i contractació i gestió administrativa i modernització.

El president de la MACMA, José Ramiro, ha destacat l'extremada importància d'aconseguir per fi uns estatuts integrals que permeten la gestió mancomunada de qualsevol servei o àrea que els diferents municipis necessiten. Segons explica, "ha sigut un procés llarg i tediós, burocràticament parlant, que ens ha costat quasi 2 anys, tant a l'equip humà de l'entitat com a la resta d'Ajuntaments, per poder arribar per fi a publicar els estatuts aprovats oficials que hui veuen la llum, però paga la pena si aquests estatuts ens permeten continuar treballant per vertebrar la comarca i sobretot créixer en la gestió mancomunada dels serveis municipals, obtenint així una millor eficiència a tots els nivells i també una major solidaritat entre els municipis”.

Els estatuts dona vot a les Eatim de la Marina Alta (Jesús Pobre, la Xara i la Llosa de Camatxo) que fins ara sols tenien veu. Ramiro ha manifestat la seua satisfacció perquè “tots els municipis de la Marina Alta i les seues corresponents corporacions ens donem l'enhorabona mútuament per la tasca i la ferma voluntat de continuar fent comarca totes i tots junts”.

<<< Tornar a la portada