La Mancomunitat de Pego i les Valls organitza unes jornades participatives per a la recuperació ambiental

La Mancomunitat de Pego i les Valls organitza unes jornades participatives per a la recuperació ambiental
  20/07/2023

El Pla de Dinamització i Governança Turística de la Generalitat Valenciana ha propiciat l’organització d’unes  jornades participatives per a la recuperació ambiental de la zona que va quedar devastada per l’incendi forestal d’agost de 2022.

        La iniciativa, organitzada per la Mancomunitat de Pego i les Valls, té com a objectiu establir una estratègia d’intervenció sobre el medi i els seus recursos naturals, per a promoure la posada en valor del patrimoni natural a través del foment del lligam de les persones amb el territori.

        “Amb accions destinades a promoure el turisme rural i l’ecoturisme als espais naturals i rurals de Pego i les Valls, es pretén encetar un fil conductor que unisca els territoris afectats per l’incendi i els dote de contingut per a donar a conèixer el seu potencial com a espai únic i singular” han reivindicat des de l’organització.

        A banda, la nota emesa des de la Tourist-Info de la Mancomunitat incideix en aposten pel foment de l’educació ambiental dirigida especialment als centres educatius i a la població de la comarca i voltants, de cara a inventariar, reunir i planificar tant les iniciatives que actualment funcionen en el territori, com ara de noves que puguen ajudar a recuperar-se de l’incendi que va arrasar prop de 13.00 hectàrees. “Però sobretot a tenir un model de territori respectuós, humà i compromès amb una ruralitat viva i sostenible. Un document que plantege una estratègia a seguir, amb accions concretes de tot tipus on un altre model de turisme, sostenible i de territori, siga el fil que col·labore a lligar-ho tot”.

        El comunicat explica a més que el projecte es troba en la fase inicial de treball de campo on es preveu identificar iniciatives que s’estan realitzant actualment i les necessitats relacionades amb un model de territori sostenible i responsable i amb el foment del turisme rural i l’ecoturisme al territori afectat per l’incendi. Aquest procés, segons adverteixen, comporta la posada reunions amb els col·lectius socials dels municipis que integren la mancomunitat a través de taules de participació. En concret, la primera reunió està prevista a la Vall d’Ebo per a demà divendres a les 19 hores, per a traslladar-se el proper dimecres a Pego a partir de les 10.30 hores a l’Atzúvia a les 17.30 i a la Vall de Gallinera a les 19.30 hores.

 

<<< Tornar a la portada