La major estació fotovoltaica d'Amjasa genera suficient energia per a bombar aigua a 7.000 habitatges de Xàbia

La mayor estación fotovoltaica de Amjasa genera suficiente energía para bombear agua a 7.000 viviendas de Xàbia 
  01/12/2021
És la cinquena instal·lació solar dins d'un pla d'eficiència que ha permés reduir la despesa de llum a un terç en deu anys 

 

 L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, ha posat en marxa aquest dimecres una nova estació fotovoltaica per a autoproveir-se d'energia. Es tracta de la cinquena instal·lació d'aquest tipus i la de major grandària, de moment. Compta amb 120 panells solars de 540 watts en màxim potència, amb el que pot generar uns 64,8 quilowatts (97.200 quilowatts a l'any), i està instal·lada en l'exterior de les oficines de l'empresa, concretament sobre les pèrgoles de l'aparcament d'Amjasa.
    L'estació genera suficient energia per a proveir l'estació de bombament de l'Atzúbia-Cabanes, que és la que subministra l'aigua a uns 7.000 habitatges de les urbanitzacions del sud del municipi (Cap de la Nau; Ambolo; Portitxol; La Guàrdia; Granadella; Tosalet; Cansalades; Pinomar-Pinosol). D'aquesta instal·lació també es nodreixen les oficines i els carregadors dels vehicles (la major part de la flota de l'empresa és elèctrica). 
    L'alcalde i president d'Amjasa, José Chulvi, ha subratllat l'aposta decidida per l'eficiència energètica que abandera l'empresa municipal en els últims anys. Unes polítiques que, assenyala, comencen a donar els seus fruits i que han permés que en els últims deu anys la factura elèctrica de l'hídrica es reduïsca a pràcticament un terç (en 2011 es va pagar en rebuts de llum un total de 900.000 euros i en 2020 han sigut 320.000 euros). 
    Chulvi ha visitat aquesta nova estació al costat del regidor d'Aigües, Toni Miragall, i el conseller delegat d'Amjasa, Paco Torres, qui ha avançat la previsió d'ampliar aquest parc solar utilitzant la pròpia coberta de les oficines i del magatzem, amb el que es produirien 30 quilowatts més.
    Des d'Amjasa insisteixen en la gran importància que té l'energia en el sector de l'aigua i per això estan sempre pendents dels factors que poden tindre impacte i dels consells que arriben de mà de la ciència.

<<< Tornar a la portada