La “Marina Alta amb els 5 sentits” emmarca un homenatge a la trajectòria de bandes i grups de música tradicional en la Fira d’Ondara

  • La “Marina Alta amb els 5 sentits ” enmarca un homenaje a la trayectoria de bandas y grupos de música tradicional en la Fira de Ondara
  • La “Marina Alta amb els 5 sentits ” enmarca un homenaje a la trayectoria de bandas y grupos de música tradicional en la Fira de Ondara
  12/11/2022

La “Marina Alta amb els 5 sentits” emmarca un homenatge a la  trajectòria de bandes i grups de música tradicional en la Fira d’Ondara

 

La VI edició de “La Marina Alta amb els 5 sentits” ha descorregut el teló de la Fira de Fires d’Ondara 2022, amb un homenatge a la trajectòria de bandes i grups de musica tradicional, que ha culminat amb el lliurament de distincions a les dels diferents municipis per part de les respectives autoritat, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

        Prèviament a l’acte, que ha comptat amb el preàmbul musical dels participants de les diferents entitats en ambdues  modalitats, alcaldes i regidors dels municipis de la comarca han visitat els estands de la Mancomunitat de Pego i les Valls; i municipis com Beniarbeig; Benidoleig; Castell de Castells; Dénia ; Benitatxell; El Verger; Gata de Gorgos; La Vall de Laguar; Orba; Pedreguer; Xàbia; Ondara; i Els Poblets. Aquest últim  ha destacat entre tots els expositors per ser l’únic que ha dedicat una part al motiu de la mostra  en versió moderna, per servir de pont entre la representació institucional i les diferents promotores d’espectacles musicals que han ocupat la part central de l’edifici del Prado.

        La cerimònia ha estat precedida dels parlaments on l’alcalde d’Ondara i president de la MACMA, José Ramiro, ha reivindicat la fira comarcal com a espai per a retrobar-se els diferents municipis de cara a mostrar tot el potencial de la comarca, i traure les oportunes conclusions per a reafirmar-lo. En eixa dinàmica ha emmarcat l’edició dedicada a l’oïda amb les agrupacions musicals i grups de música tradicional com a protagonistes per a reivindicar el que es un veritable patrimoni cultural de la Marina Alta i del País Valencià.

 

LA GENERALITAT AUGMENTA LES ASSIGNACIONS ANUALS

 

        Ramiro ha esta acompanyat dalt de l’escenari perl director general de Turisme de la Conselleria de Presidència, qui ha agafat les reivindicacions formulades pels representants de les federacions de dolçainers i tabaleters i de societats musicals per a confirmar l’augment de l’assignació anual per part de la Generalitat de 130.000 euros a 150.000. A banda, ha incidit en la modificació de la vigent llei de Turisme per a convertir-la en un recurs per a totes les entitats de la Comunitat Valenciana que, com les bandes i agrupacions de dolçainers i tabaleters, fan valdre la diferenciació i les arrels de la cultura autòctona.

        “La Marina Alta està en peu i estem treballant colze a colze amb Ajuntaments i Mancomunitats per a que, des de el primer moment de la temporada alta, es puga tindre una imatge comuna de cara a atraure als visitants”, ha afirmat.

        L’esdeveniment, que ha comptat amb diferents taules rodones i presentacions de temàtica musical al llarg de la jornada inaugural, es perllongarà al llarg de tot el cap de setmana ambientat per parades artesanes amb productes de proximitat i degustacions de la Marina Alta al voltant del Prado i la plaça de bous. L’agenda és la següent: :

 

DISSABTE 12:

 

-A les 20 h: Presentació musicada del “Calendari contra el càncer 2023” a càrrec de l'Associació contra el Càncer. La presentació musicada estarà amenitzada per Marta Fornali.

 

DIUMENGE 13

        -De 10 a 14 h.: Taller de construcció d’instruments de canya, a càrrec de Miquel Claramunt, per a fabricar murgues i repicador Per a tots els públics.

-De 11 a 14 h i de 17 h a 19 h.: “Ressona la Marina” Microconcerts en directe.

-A les 11 h.: Cercavila inicial amb Benibatuka de la Vall de Gallinera.

        -A les 11.30 h.: Micro-concert de Jean Jass -Orba, Xaló i Pego-

-A les 12.15 h.: Presentació del disc “Viure” per la deniera Eva Olivencia.

-A les 13 h.: Actuació de la Rondalla de l'Escola Municipal de Música d'Orba

-A les 17 h.: Presentació del disc “Dones salvatges” i novetats en acústic per Rebeca Mut.

-A les 17.45 h.: Concert de 5FanBrass -Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, El Verger i el Poble Nou de Benitatxell-.

-A les 18.30 h.: Concert-presentació del disc El Mirall de la pegolina Kela.

 

<<< Tornar a la portada