La Mesa Portuària de Dénia reelegeix a Gabriel Martínez com a president 

La Mesa Portuaria de Dénia reelige a Gabriel Martínez como presidente 
  06/06/2023

L'Assemblea General de la Mesa Portuària Consultiva del Port de Dénia ha reelegit president, per aclamació, a Gabriel Martínez. Aquesta entitat està formada pels concessionaris que operen en el port: Balearia, @@Varadero Port Dénia, Confraria de Pescadors, Marina El Portet, Marina Dénia i Nàutica Noguera. 

Gabriel Martínez ha explicat que “els meus companys han tornat a confiar en mi perquè presidisca aquesta taula que va sorgir en 2006 per a ser un òrgan consultiu de tots els aspectes que treballem cadascuna de les empreses que la conformem”. Aquest òrgan fa d'interlocutor tant amb l'Ajuntament de Dénia com amb la Generalitat Valenciana. Segons el president, “qualsevol decisió que es prenga sobre el port li repercutirà en la nostra forma de vida i benestar i cal estar molt pendents i conéixer cada moviment”. El Port de Dénia compta amb més de 2.000 amarraments, per la qual cosa és un dels nuclis costaners del Mediterrani amb més amarraments per habitant. Genera més de 1.200 llocs de treball directes i quasi 7.000 indirectes.

A més, Martínez ha explicat que “aquest és un moment d'especial rellevància ja que totes les obres i millores que es realitzaran influiran d'una forma molt important en la relació port-ciutat i la Mesa Portuària estarà molt atenta per a fomentar aquesta relació i esforçar-se per aconseguir definitivament la integració del port de Dénia dins de la nostra ciutat i que els nostres ciutadans puguen gaudir en el seu temps lliure de totes les instal·lacions que se situen en ell”. 

Des de la Mesa Portuària també es realitzen diverses xarrades i tallers sobre la importància de protegir la mar i el seu entorn. I, fa tres anys, es va posar en marxa el projecte educatiu “Coneix el Port de Dénia”. En cada edició han participat 400 estudiants de l'ESO i de Formació Professional. La finalitat d'aquest projecte és que els joves s'acosten a conéixer el Port de Dénia, així com les oportunitats i eixides laborals que té. Coneixen la part turística de Marina Dénia, la marina seca de Nàutica Noguera, en la Confraria de Pescadors s'informen sobre la importància dels pescadors, en Marina El Portet es realitza una pràctica de com és una entrada d'un vaixell al port, coneixen les instal·lacions de Balearia i en @@Varadero Port Dénia les funcions de manteniment de les embarcacions. 

<<< Tornar a la portada