La mostra “Respet-art” de Carmen S. Ruano enceta l’agenda del 25N a Els Poblets

  • La mostra “Respet-art” de Carmen S. Ruano enceta l’agenda del 25N a Els Poblets
  • La mostra “Respet-art” de Carmen S. Ruano enceta l’agenda del 25N a Els Poblets
  20/11/2023

Els Poblets ha ambientat la commemoració del 25N amb la inauguració de l’exposició “Respect-arte” de Carmen S. Ruano al saló d’actes de la Casa de Cultura on romandrà oberta al públic fins el 30 de novembre en horari 17 a 20 hores de dilluns a divendres.

Segons l’autora, la mostra composada en una gran part per tapissos ve a representar que el respecte suposa la consideració d’uns i d'altres amb el mateix valor que el propi. “Quan això no ocorre, quan es vulnera el respecte a l’altre i, a tot això, a més s'afegeix una creença estructural d'una major valoració de l'home sobre la dona, la conseqüència és la violència de gènere” ha remarcat Ruano per a incidir en el fonamental que resulta posar l'accent en el respecte, pel fet de ser una de les portes de eixida a la violència que, encara hui en dia, sofreixen les dones.

L’exposició ha estat inaugurada per l’alcalde, José Luis Mas, i per la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Natalia Carrió, qui ha incidit en la càrrega de significat que portaven les obres exposades en les que l’autora havia aconseguit plasmar diferents formes de violència de gènere.  En això, li ha agraït a l’artista la seua aportació, segons ha remarcat “per a, través de l’art, seguir lluitant per un mon més just”.

La regidora ha emmarcat l’exposició dins d’un programa d’activitats enfocat a que col·laboraren tots els col·lectius del poble,

L’agenda d’actes per a tota la setmana és la següent:

 

DIMARTS 21

        -A les 19.30 h.: Taller de defensa personal al Gym.

 

DIMECRES 22

-A les 19.30 h.: Xerrada “Violència de gènere mitjançant les noves tecnologies” a càrrec de Pilar Vidal, membre de la Guàrdia Civil, especialista en la matèria, a la Casa de Cultura.

 

DIJOUS 23

-A les 11.15 h.: Benvinguda de la Gent Gran al CEIP Ausiàs March.

-A les 12 h.: Conta contes on la Gent Gran llegirà contes dels alumnes d’infantil i primària.

 

DIVENDRES 24

-A les 11.45 h.: Passa-carrer dels alumnes del CEIP Ausiàs March fins l’Ajuntament. A continuació recepció de l’alcaldia als alumnes en l’Ajuntament.

-A les 12 h: Penjada de banderola i lectura del pre-manifest realitzat pels alumnes.

-A les 12.30 h.: Visita dels alumnes a l’exposició “Respect-aret” a la Casa de Cultura

-A les 19 h.: Encontres amb dones del mon a la Casa de Cultuera. Dones de diferents nacionalitats ens contaran la seua experiència compartint un espai el diàleg amb les persones assistents.

 

DISSABTE 25

-A les 11.30 h.: Inauguració del mural realitzat per Larouch al carrer Riu. Recital a càrrec dels Poetes de la Marina que recitaran els seus propis poemes en contra del masclisme.

-A les 12 h.: Ofrena de flors en homenatge a les dones assassinades i lectura del manifest del 25N

 

 

<<< Tornar a la portada