La Nova Faroleta serà rehabilitada i oberta al públic

La Nova Faroleta será rehabilitada y abierta al público
  09/03/2023

L'edifici es destinarà a activitats d'educació ambiental relacionades amb la mar, tallers, exposicions i projeccions 

L'Ajuntament de Dénia ha anunciat un projecte que permetrà posar en valor i recuperar per a ús públic la Nova Faroleta, construïda en 1914 en el Grup de Mariners i que gaudeix de protecció integral. Allí s'habilitarà el Centre d'Interpretació de la Mar, un espai en el qual es realitzaran activitats d'educació ambiental, tallers, exposicions, projeccions i degustacions gastronòmiques, tot això relacionat amb la mar i la pesca. L'edifici ha sigut cedit en propietat pel Ministeri d'Hisenda i Gestió Pública.

El projecte, en el qual s'invertiran 184.287 euros, ha sigut presentat per la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, qui ha destacat el caràcter simbòlic d'unes instal·lacions que van servir com a guia per a l'entrada de les embarcacions a port. Serà finançat amb una subvenció, ja compromesa, del Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) La Marina. El pressupost contempla la rehabilitació i l'equipament de les instal·lacions.

El centre, ha indicat Maite Pérez, pretén reconéixer el treball de les persones de la mar i donar a conéixer la riquesa del fons marí, així com oficis relacionats amb la pesca. Amb aqueixa fi, el jardí que envolta l'edifici es transformarà en un espai tematizado: la zona del sud-est incorporarà una simulació dels fons marins, amb la seua flora i fauna, i aparells de pesca antics i actuals; l'ala nord-est es destinarà a la instal·lació de maquetes a mesura real dels principals cetacis albirats en les costes de Dénia (rorcual comuna, dofí comú o calderón comú, entre altres); mentre que en la vessant sud-oest es faran tallers de reparació de xarxes i palangres i activitats vinculades al turisme pesquer i l'educació ambiental marina. 

L'edifici de la Nova Faroleta, situat en una parcel·la de 600 m², té una superfície de 109,05 m². Amb les obres projectades, s'habilitaran dos espais diàfans per a exposició. El més gran es podrà utilitzar també com a sala de projeccions amb un aforament de 50 persones. El Servei Ambiental Marí i de Pesca tindrà allí també, en la planta baixa, la seua oficina. Conservarà l'escala que dona accés a la terrassa, on es troba la llum que guiava a les embarcacions que entraven per la bocana. 

<<< Tornar a la portada