La nova web d’Esports de Dénia facilita la matrícula en les escoles esportives municipals

La nova web d’Esports de Dénia facilita la matrícula en les escoles esportives municipals
  27/06/2024

El regidor fa un balanç d’aquest primer any de legislatura en materia esportiva

 

 

La Regidoria d’Esports de Dénia ha presentat la seua nova pàgina web amb la qual es preten “millorar l’accessibilitat i el servei públic” que ofereix aquest departament, segons paraules del seu responsable, Valentí Alcalà. La pàgina s’ha posat en marxa coincidint amb el període de matriculació en Escoles Esportives Municipals per a la pròxima campanya, que sols podrà fer-se de manera telemàtica a través d’esta web excepte per a les activitats de Majors +65, que es manté presencial.

  “És la millor manera de coordinar-nos la Regidoria, les escoles i les persones usuàries”, ha puntualitzat. A més, s’acompleix així amb una de les reivindicacions del Consell Local d’Esports. 

Així, en aquest mes de juny s’ha realitzat la prematrícula de l’alumnat que ja tenia plaça en la temporada 23/24 i, a partir del 3 de juliol, s’obri la matrícula general per al nou alumnat.

La web Esports Dénia ofereix a banda informació sobre cada una de les 17 escoles esportives municipals disponibles, on s’imparteixen, l’import de les quotes i la persona de contacte per a sol·licitar informació addicional.

  Té també un apartat de guies de consells, d’instal·lacions esportives municipals i un àrea privada per als usuaris que es registren. De manera progressiva, la pàgina anirà incorporant unes altres seccions i informacions.

 

NOVES INFRAESTRUCTURES

 

Alcalà ha aprofitat el moment de la presentació per a fer balanç de l’activitat i els projectes de la Regidoria durant este primer any al front. En relació a la creació de nous espais esportius, ha indicat que està en redacció el projecte de noves pistes poliesportives urbanes a l’avinguda d’Alacant i al costat de Torrecremada i també unes noves pistes de petanca en la zona del Bosc de Diana “que este estiu veuran la llum”. Ha recordat que el projecte bàsic del nou pavelló està en marxa i que es consultarà amb els clubs de la ciutat “per poder millorar-ne qualsevol aspecte”. També s’ha encetat la redacció del projecte de renovació de les dos pistes de Madrigueres i està treballant-se per renovar les tanques del camp del Rodat i habilitat un nou espai d’oficines per a l’Escola municipal de futbol.

 

CONDICIONAMENT D’ESPAIS

 

Pel que fa a la millora d’espais esportius durant estos mesos, s’ha referit, entre altres, a les millores al frontó del trinquet, les noves porteries a les pistes de Madrigueres i del Rodat, la instal·lació de nou enllumenat, més eficient, a les instal·lacions esportives, així com els treballs de pintura i reparació en algunes d’elles. També s’ha reordenat l’aparcament en Madrigueres, el trinquet i el pavelló de Joan Fuster.

 

DÉNIA, CIUTAT DEL RUNNING

 

En línia amb l’objectiu de fer de Dénia una ciutat del running, ha anunciat que el pròxim mes de setembre se celebrarà la primera 21K de la Marina Alta, una mitja marató organitzada amb els ajuntaments dels Poblets, el Verger i Ondara, que eixirà enguany des de Dénia.

  A banda, gràcies als pressupostos participatius, en breu estarà acabat un altre projecte demandat per la ciutadania: el circuit de corredors al parc de les Bassetes. A més, la regidoria està treballant en un projecte de senderisme en la zona baixa del Montgó, amb rutes senyalitzades.

 

ESPORT LOCAL I TRADICIONAL

 

D’este primer any, el regidor també ha ressaltat les accions encaminades a visibilitzar el treball de les escoles esportives i als nostres grans esportistes (Gala de l’Esport, la matinal esportiva de Nadal, les activitats de presentació i cloenda de les escoles esportives), el suport a l’esport tradicional, amb la celebració del primer Dia de la pilota a Dénia, i la col·laboració amb Salut Pública per a la posada en marxa de la iniciativa “Dénia en moviment”, que té ja un grup de 30 persones participants per al mes de juliol.

  Alcalà ha volgut també referir-se a la iniciativa Mou-te, posada en marxa en novembre passat, que ofereix activitats esportives per a majors de 65 anys i que ha tingut “molt bona acollida”. El pròxim curs, ha anuncia, s’ha ampliat l’oferta de places i horaris per donar cobertura a la demanda creixent.

  Per últim, el regidor ha assenyalat el creixement de les lligues locals, unes competicions que tenen com a objectiu principal la promoció dels esports entre els més joves i en les quals han participat 856 xiquetes i xiquets de tots els centres escolars de Dénia i de poblacions veïnes.

<<< Tornar a la portada