La passió descorre el teló d’una Setmana Santa ondarenca que presenta actes a diari

La passió descorre el telón de una Semana Santa ondarense que presenta actos a diario
  25/03/2023

L’escenificació de La Passió a Ondara retorna amb força per a donar-li un plus de vistositat a una de les celebracions de Setmana Santa més emblemàtiques de la Marina Alta, que enguany presenta actes des del dissabte 1 d’abril fins al Diumenge de Pasqua.

        La representació teatral del suplici i la mort de Jesucrist, tornarà a portar-se a cap íntegrament en valencià i a l’aire lliure per part d’una seixantena de figurants, coordinats per l’organització que integra a la parròquia de Santa Anna, les confraries de Setmana Santa, el col·lectius de Juniors M. D, festers de La Soledat i del Crist 2023.

 

DISSABTE 1 D’ABRIL

 

        L’activitat, que compte amb la col·laboració de la Regidoria de Festes i Tradicions de l’Ajuntament representarà set de les escenes del Calvari amb el màxim detall i la vistositat que atorga la renovació del vestuari operada fa cinc anys. En concret; la primera estació es el  Sant Sopar i es representa dins del Prado; la segona és l'oració en l'hort de les oliveres, i tindrà lloc a la zona del moll del Prado en l’exterior del recinte; la tercera en l’interior de la plaça de bous, que acollirà la compareixença davant del Sanedrí; la quarta a la placeta de les Escoles amb el  judici davant de Pilat; la cinquena a la plaça Major amb l’audiència davant d'Herodes, per a tornar al moll del Prado amb la condemna de mort i la crucifixió.

        L’obertura del teló de la Setmana Santa ondarenca donarà pas l’endemà a la celebració del Diumenge de Rams a l’interior de l’edifici del Prado a partir de les 11.30 hores.

        Pel que fa als actes des de l’organització han confirmat que s’han programat actes a diari on intervenen d’un u altra manera les confraries de la Soledat, de la Dolorosa, Confraria del Crist de l’Agonia i les Set Paraules, la Verònica, la del Sepulcre, la de la Pietat i la de Jesús Natzarè. En concret hi haurà processons dilluns, dimarts, dimecres i divendres. En especial destaca esta última coneguda com la del Sant Enterrament, que es celebrarà a partir de les 22 hores amb eixida des del Convent. Altre destacable com a reclam cultural i turístic és l’Encontre, previst pel Diumenge de Pasqua 9 d’abril a les 8 hores a la plaça Major.

 

 

<<< Tornar a la portada