La ‘patrulla marina’ dels col·les de la comarca amb la Posidònia 

  • La ‘patrulla marina’ de los coles de la comarca con la Posidonia 
  • La ‘patrulla marina’ de los coles de la comarca con la Posidonia 
  • La ‘patrulla marina’ de los coles de la comarca con la Posidonia 
  • La ‘patrulla marina’ de los coles de la comarca con la Posidonia 
  27/01/2023

 

Els escolars aportaran idees dins d'una botella per a protegir les mars i tindran el seu propi quadern de bitàcola

El projecte es presenta amb la solta d'una tortuga que s'ha recuperat en l'Oceanogràfic 

 

‘Missatge en una botella’ és una acció educativa que han posat en marxa la Fundació Oceanogràfic i La Ciutat de les Arts i les Ciències a la Marina Alta per a conscienciar als escolars sobre la importància de la Posidònia oceànica i recollir les seues idees per a preservar les mars. En la iniciativa participen els col·legis de Dénia, Teulada-Moraira i Poble Nou de Benitatxell, que posaran els seus missatges en una botella i treballaran a l'aula sobre aquesta planta endèmica del Mediterrani que reconeixem fàcilment a les nostres platges. Les dues botelles que es destinaran al projecte recorreran els centres escolars dins d'un cofre i aniran acompanyades de fulles seques de posidònia. A l'interior hi haurà també una llibreta, que actuarà a manera de quadern de bitàcola on registrar el dia a dia d'aquesta gran aventura de navegació.

L'activitat s'inclou en el Projecte Posidònia i va ser presentada ahir divendres a la platja de Punta del Raset de Dénia. Compta amb la col·laboració del Fons Solidari Mediterranean Fund de Banca March i el primer a participar en ella és l'alumnat de tercer de primària del CEIP Pou de la Muntanya. 

En la seua primera presa de contacte amb els promotors de la iniciativa se'ls va informar sobre el paper de la Posidònia oceànica en les mars i per al manteniment de l'ecosistema i també sobre els tipus de tortugues que poden trobar al Mediterrani. Una d'elles, que va ser capturada accidentalment el mes de desembre i s'ha recuperat en les instal·lacions de l'Arca de la Mar de l'Oceanogràfic, va ser retornada a la mar en acabar l'acte.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i els regidors de Platges i Medi Ambient, Pepe Doménech i Maite Pérez, van posar també el seu missatge en la botella. Grimalt va convidar als escolars a respectar la Posidònia oceànica, una planta greument amenaçada, i els va parlar de la importància de mantindre els seus boscos o prades per a preservar el medi marí.

La directora gerent de la Fundació Oceanogràfic, Leocadia G. Bartual, va indicar per la seua part que actuacions com el Projecte Posidònia busquen posar en valor la biodiversitat marina de la zona i l'impacte en la societat. El responsable del projecte de la Fundació Oceanogràfic-Ciutat de les Arts i les Ciències va explicar als alumnes com poden ajudar a salvar la posidònia a través de ‘Missatge en una botella’. Ho va definir com “un repte per a tota la comunitat educativa”, a la qual se li dona l'oportunitat de conservar “una planta essencial per a la salut del planeta", va afegir.

<<< Tornar a la portada