Canfali Marina Alta

La pianista de Xàbia Marta Espinós actua divendres que ve al costat de l'Orquestra de l'Auditori Provincial en un homenatge a Óscar Esplá

La pianista de Xàbia Marta Espinós actúa el próximo viernes junto a la Orquesta del Auditorio Provincial en un homenaje a Óscar Esplá
  10/02/2020

La pianista de Xàbia Marta Espinós intervé aquest divendres 14 de febrer, al costat de l'Orquestra Simfònica de l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), que dirigeix Álvaro Albiach com a director convidat, en un concert dedicat al compositor alacantí Óscar Esplá. En l'acte s'interpretarà la peça La Sonata del Sur, l'únic concert per a piano i orquestra d'Esplá, que va acabar de compondre en 1945. Es tracta d'una obra mestra dins d'un catàleg que roman injustament en l'ombra, i allunyat de les sales de concerts. 

Esplá és un dels compositors més importants del segle XX espanyol, a cavall entre la Generació del 98 musical i la de la República. La seua música sintetitza de manera magistral la inspiració dels ritmes i harmonies llevantines amb els corrents europeus del seu temps, especialment la de l'impressionisme francés.

La Sonata del Sud va ser estrenada a París pel pianista aragonés Eduardo del Pueyo, qui la va gravar amb l'Orquestra Nacional d'Espanya i Rafael Frühbeck de Burgos.

L'actuació serà aquest divendres a les 20 hores a l'Auditori de la Diputació d'Alacant.

Cercar notícies
Agenda