La pista d'atletisme de Dénia començarà la nova temporada amb una imatge totalment renovada

  • La pista de atletismo de Dénia empezará la nueva temporada con una imagen totalmente renovada
  • La pista de atletismo de Dénia empezará la nueva temporada con una imagen totalmente renovada
  • La pista de atletismo de Dénia empezará la nueva temporada con una imagen totalmente renovada
  • La pista de atletismo de Dénia empezará la nueva temporada con una imagen totalmente renovada
  08/08/2020

A un pas de les competicions oficials 

Ha costat però, per fi, l'atletisme a Dénia tindrà unes instal·lacions decents i al nivell que a la capital de la comarca li correspon. Els treballs de la nova pista d'atletisme del poliesportiu municipal ja han finalitzat i el resultat és més que visible. La remodelació ha consistit en la renovació del paviment i ha suposat també altres millores, algunes d'elles encaminades a aconseguir l'homologació que permeta celebrar competicions oficials. Ahir a la vesprada, les instal·lacions van ser presentades als xiquets i xiquetes de l'escola i als clubs d'atletisme, amb els qui s'ha treballat braç a braç a l'hora de planificar les obres.

            Tècnics de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme van visitar el dimecres el poliesportiu per a valorar els treballs i validar l'homologació de la pista com de Classe I AAF. Si el seu informe és positiu, i es compleixen totes les exigències de la Federació Internacional d'Atletisme, les instal·lacions podrien acollir a partir d'ara competicions oficials. És a dir, no sols podríem gaudir d'elles com a espectadors sinó que els clubs s'evitarien també tants desplaçaments fora de casa.

            Per a adequar la pista a la normativa, s'ha modificat l'emplaçament de la ria per a les carreres d'obstacles, s'ha creat un passadís de seguretat en tot el perímetre exterior i s'ha ampliat la zona de seguretat al final de les dues rectes. També s'ha renovat la infraestructura i s'ha adquirit nou equipament per a la pràctica de salt de longitud/triple salt, salt d'altura, llançament de disc i martell, i llançament de pes i de javelina. Les porteries de rugbi són ara abatibles, s'ha renovat el desguàs perimetral de la pista  i s'ha millorat el sistema d'accés amb un torn alt. El regidor d'Esports, Raúl García de la Reina, ha indicat que hi haurà un registre gratuït al qual s'accedirà des d'una aplicació mòbil i des d'una targeta d'usuari.

            De la Reina, que va visitar ahir al matí amb l'alcalde de Dénia i la regidora de Territori, Vicent Grimalt i Maria Josep Ripoll, les instal·lacions, ha ressaltat igualment la millora de l'accessibilitat, garantida tant en el recinte com en la mateixa pista per a les persones amb mobilitat reduïda.

            Vicent Grimalt va qualificar el d'ahir com “un dia molt important” per a l'atletisme a Dénia i va remarcar el gran esforç que s'ha fet per a modernitzar unes instal·lacions que han sigut remodelades “amb materials de primera”. 

Subscriu-te!