La Policia Nacional deté a una dona i desatendre a la seua àvia i apropiar-se dels seus diners

La Policía Nacional detiene a una mujer por apropiarse de dinero y desatender a su abuela
  05/09/2023

Agents de la Policia Nacional han detingut a Dénia a dues persones, home i dona, pels delictes d'abandó de persona amb discapacitat necessitada d'especial atenció i d'apropiació indeguda. El departament de Serveis Socials havia denunciat una possible situació d'abandó cap a una dona d'avançada edat que presentava una deterioració cognitiva important i necessitava ajuda permanent per a atendre les seues necessitats bàsiques, ja que a penes podia moure's.

L'anciana, de 85 anys d'edat, vivia amb la seua neta, que era l'encarregada de la seua cura i manutenció. Durant diversos anys, l'octogenària va rebre la visita dels Serveis Socials per a comprovar el seu estat de salut, així com una ajuda sanitària i de neteja per al manteniment de l'habitatge. Però, segons confirmen fonts oficials, els tècnics van començar a denotar una menor voluntarietat per part de la neta, ja que no acudia a les cites programades i impossibilitava mantindre contacte amb la seua àvia. Des de Sanitat també es va posar en coneixement la dificultat per a poder atendre-la i van alertar de la falta d'higiene en l'habitatge.

L'estat de l'habitatge era insalubre, amb bosses de fem, restes d'aliments, femta d'animals per tot el sòl i una forta pudor a brutícia. A més, no funcionaven els electrodomèstics i no tenien manera de conservar els aliments. Amb el pas del temps, l'estat de la dona va anar empitjorant i, després de diverses intervencions policials en les quals s'adonava de la seua desatenció i del deplorable estat en el qual es trobava l'habitatge, es va tramitar el seu ingrés en una residència. Així mateix, es va posar en coneixement d'uns moviments bancaris del compte de l'anciana en la qual en el termini de tres mesos li havien extret prop de 40.000 euros. La Policia Judicial va revelar que els autors de les extraccions bancàries havien sigut realitzades per la neta d'aquesta i per la seua parella sentimental.

Els detinguts, de nacionalitat espanyola, de 30 i 35 anys d'edat, després de ser sentits en declaració en dependències policials, han sigut posats en llibertat a l'espera de la seua compareixença en seu judicial

<<< Tornar a la portada