Canfali Marina Alta

La portaveu del PP de Xàbia proposa que els plans urbanístics “deixen de ser un fre al nostre creixement”

La portavoz del PP de Xàbia propone que los planes urbanísticos “dejen de ser un freno a nuestro crecimiento”
  13/05/2020
Cardona: “És moment de corregir errors i ressorgir econòmicament amb recursos propis de la comarca”

La líder i portaveu del PP de Xàbia, Rosa Cardona, ha proposat que els plans generals, que ha qualificat de “utopies”, deixen de ser un “fre del nostre creixement” per als municipis de la comarca. Cardona considera que “els municipis han d'ampliar les mires i permetre que la creació d'un polígon industrial o empresarial ja siga  municipal o comarcal, siga factible; i que la classificació de sòl no urbanitzable agrícola protegit ha sigut l'excusa per a no construir, per a no tindre un sòl terciari, però en cap moment tal classificació s'ha fet per a promocionar l'agricultura”. També qüestiona que en el municipi de Xàbia no es permeta la construcció de casetes de ferramentes en sòl agrícola. “Amb aquestes mesures és evident que no hi ha cap intenció de promocionar l'agricultura”, ha criticat.

Cardona ha fet aquestes declaracions al final d'una trobada que ha mantingut juntament amb el diputat comarcal Juan Bautista Roselló, i alcaldes i portaveus populars de la comarca, amb la cúpula del Cercle d'Empresaris de la Marina Alta (CEDMA), i en el qual ha quedat palesa la preocupació per la situació econòmica que deixa la pandèmia. 

“Per a eixir d'aquesta crisi, també  hem de valorar la funció dels  habitatges de lloguer turístic, d'elles depén tot el sector serveis”, ha assegurat. 

En la reunió es va parlar de la falta d'inversions a la Marina Alta, de la desconnexió territorial, de l'accés a l'autopista, del tren, de l'aïllament comunicatiu, i dels problemes d'ordenació i planificació territorial de la comarca, entre altres assumptes.

La líder del PP javiense ha apuntat que “no cal deixar passar més temps, és moment d’arreglar els errors existents i de ressorgir econòmicament amb els recursos propis que aquesta comarca té tan desaprofitats”.

“Les qualitats de la comarca”, ha aclarit, “ens asseguren que el turisme serà el nostre puntal econòmic, però que necessita d'una cura especial des de l'administració per a ser atraients, i això no és excusa per a deixar de costat aquells sectors que sempre han sigut a la comarca i que han quedat depreciats; és el moment d'aprofitar la restauració de la comarca per a promocionar els nostres productes locals; és el moment de pensar en la transformació dels nostres productes agrícoles i pesquers, de crear cooperatives dels nostres productes, de la seua transformació i venda”, ha proposat.

 

FALTA DE LIDERATGE

 

Per part seua, des del CEDMA s'ha insistit que ha de resoldre's l'agilitació de les llicències urbanístiques, i que es permeten les declaracions responsables, amb la finalitat d'activar com a abans a tot el sector serveis. També ha apuntat a altres recursos per a crear ocupació, com confiar en l'obra pública, civil o reprendre fons europeus. La construcció pot reactivar l'economia, han apuntat, però deixar de costat la indústria.

El cercle ha mostrat la seua preocupació pel desconeixement de les mesures sanitàries en molts sectors, i ha expressat el seu interés en què les inspeccions als comerços es convertisquen en assessorament i no en multes”.

El CEDMA ha reiterat el seu compromís amb els empresaris i autònoms i han denunciat “la mancada lideratge per part de l'administració i de voluntat política”. 

“Des del Partit Popular tenim clar que els empresaris necessiten mesures clares, que l'administració ha de respondre de la mateixa manera que els empresaris i autònoms responen generant ocupació i rescatant al país i a la nostra comarca de cada crisi econòmica i perquè no hi ha millor política social que la que genera ocupació”.

Cercar notícies
Agenda