La presentació de projectes per als Pressupostos participatius 2022 d’Ondara queda oberta fins el 30 d’abril

La presentación de proyectos para los Presupuestos participativos 2022 de Ondara queda abierta hasta el 30 de abril
  18/04/2022

L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, acompanyats pel tècnic municipal d'Informàtica, Pere Sastre, i el tècnic de Joventut, Pedro Gil, han donat a conèixer els detalls del projecte de pressuposts participatius d’Ondara 2022, que va estar dotat amb una partida de 50.000 euros dins dels Pressuposts Municipals d'Ondara.

Les propostes tenen obert el termini de presentació fins el 30 d’abril de 2022, telemàticament en el portal https://participa.ondara.org/ i també de manera presencial en la Casa de Cultura i en l’Espai Jove d’Ondara. Segons han incidit, la consulta pretén que siguen les persones majors de setze anys empadronades al municipi les que proposen inversions a partir de realitats i necessitats que observen, identifiquen i amb les que conviuen com a ciutadans i ciutadanes d'Ondara.

        En aquesta dinàmica han recordat que fruit de les votacions en els anteriors pressuposts participatius, s'ha dut a terme la millora acústica de l'edifici del Prado; la restauració de la Font de la Carxofa; i la instal·lació d'un gran llaç contra el càncer enfront del Centre Social, projectes que van ser els més votats per la ciutadania.

Els responsables de l’Ajuntament han animat a tota la ciutadania a participar en tot el procés de presentació de propostes i votacions dels projectes que seran executats a càrrec als pressuposts participatius que tindrà lloc al llarg d’aquest any 2022.

Amb això, el regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que dit procediment  s'articula per fases, en les que els veïns i les veïnes poden participar de formes diferents i amb diferents graus d'implicació. Fases que arranquen amb la referida presentació de projectes, pera passar posteriorment a la valoració de les mateixes prevista del 3 al 18 de maig 2022 quan, previ estudi de viabilitat, es faran públiques les propostes que podran ser votades. Dita votació ha quedat fixada de l’1 al 15 de juny, donarà pas a la l’execució prevista a partir del 30 del mateix més on el recompte de vots es farà en sessió pública i serà el plenari qui aprovarà definitivament les inversions votades perquè comencen a executar-se.

<<< Tornar a la portada