La regidora d’Igualtat fa una crida a la sororitat per a enderrocar el masclisme en la jornada central del 25N a Pego

  • La regidora d’Igualtat fa una crida a la sororitat per a enderrocar el masclisme en la jornada central del 25N a Pego
  • La regidora d’Igualtat fa una crida a la sororitat per a enderrocar el masclisme en la jornada central del 25N a Pego
  25/11/2023

La jornada central de la commemoració del Dia internacional per l’eliminació de les violències contra les dones ha tingut a la concentració als peus del mural de la feminista Maria Cambrils a la plaça homònima com acte destacable on s’ha lliurat el premi del concurs de cartells als alumnes d’Ensenyament Secundari Obligatori.

El guardó, entregat per la regidora d’Igualtat, Paula Orihuel, i la presidenta del Grup de Dones Cabal, ha recaigut en Rosa Giménez Giménez del col·legi Sant Antoni, amb Naiara Frau Siscar, Julia Latorre Chamorro y Júlia Siscar Doménech com a finalistes.

 

“TEIXIR ALIANCES PER A FER-NOS SENTIR UNIDES”

 

La cerimònia ha estat precedida del parlament de la responsable d’Igualtat per a assumir el paper crucial de l’Ajuntament en l’eradicació de la violència de gènere amb l’adquisició com a compromís per implementar programes educatius i de conciliació familiar, difondre campanyes per a promoure el respecte en un ambient segur i establir centres d’atenció i assessorament a les víctimes d’aquesta xacra social. “Reivindiquem que no sol ens volem vives, a més volem viure sense suportar tots aquest tipus de violència dia a dia i per això teixim aliances i ens unim totes juntes en dies com hui per a sentir les veus de cadascuna de nosaltres i això ens fa sentir més unides que mai”, ha remarcat Orihuel.

Així mateix ha fet una crida a la sororitat, pel fet que, segons ha incidit “sons nosaltres, juntes, diverses, vives i lliures podrem aconseguir enderrocar el masclisme”.

Aquest extrem ha estat compartit per la portaveu del Grup de Dones Cabal per a advertir que, al seu judici, “la extrema dreta banalitza la violència masclista”. Amb això ha exigir als governs l’allunyament de la violència que els sistema capitalista patriarcal imposa a les dones pel fet que, segons ha denunciat “els masclisme ens mata”.

L’epíleg a la commemoració ha arribat amb l’actuació de la cantant Kela mentre la multitud de persones congregades contemplava les intervencions plàstiques que han culminat el programa portat a cap des de la Regidoria durant tot el mes amb exposicions, tallers de defensa personal, presentacions literàries, tallers, conta contes i vacuna simbòlica contra la violència de gènere.

 

<<< Tornar a la portada