La reurbanització de la Glorieta, a punt de començar

La reurbanización de la Glorieta, a punto de empezar
  16/09/2022

Les obres de reurbanització de la Glorieta del País Valencià de Dénia i dels carrers Cop, Ramón y Cajal i Carreró de Morant començaran a principis d'octubre, segons ha avançat la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll. Als veïns i comerciants se'ls ha convocat dilluns que ve a una reunió per a aclarir dubtes i recordar-los com s'executarà el projecte. Els treballs tindran una duració de 9 mesos.

            El pla d'obra s'estructura en tres fases, que s'anirien solapant. Es començarà a actuar per la Glorieta, després pel carrer Ramón y Cajal i el Carreró de Morant i finalment pel carrer Cop.

            Quant al disseny, es mantindrà la imatge actual de la Glorieta en forma d'oval, la font, les rajoles roges i el paviment petri central; s'ampliarà la zona enjardinada i es va convertirà tot l'espai en una plataforma única. A més, es farà la renovació de les xarxes de clavegueram i aigua potable i la incorporació de pluvials. Un altre dels aspectes importants del projecte és que es plantaran huit plataners que donaran ombra en el futur i que s'habilitaran rampes per a donar major accessibilitat.

Quant al paviment, se li donarà continuïtat per a donar imatge d'homogeneïtat als carrers adjacents en les quals s'actuarà, emprant el mateix material i amb la mateixa disposició que en la Plaça de la Constitució.

El bust de Roc Chabás del Carrer Cop es traslladarà a la Glorieta perquè el carrer -que mantindrà la jacaranda- guanye en amplitud, i en el Carreró de Morand es col·locarà una llamborda similar al de Cavallers i en Ramón y Cajal es plantarà també arbrat. El projecte contempla així mateix la renovació de la il·luminació amb tecnologia LED en tot l'àmbit d'actuació.

Els carrers Vicent Andrés Estellés i la part no per als vianants de Ramón y Cajal es veuran també mínimament afectades per les obres, amb la reorganització de la pintura viària, la recol·locació de les zones de càrrega i descàrrega i dels contenidors.

<<< Tornar a la portada