La taxa de vacunació contra el COVID a la Marina Alta arriba al 80%

La tasa de vacunación contra el COVID en la Marina Alta alcanza el 80%
  28/10/2021

 Aquesta setmana s'està subministrant la tercera dosi de COVID i grip als majors de 70 anys

 

La taxa de vacunació en el Departament de Salut de Dénia –DSD- ha arribat al 80% en la població major de 12 anys. Malgrat les dades, els experts no descarten la possibilitat que es puga declarar una sisena ona, a causa de la transmissibilitat del cep delta i l'efectivitat vacunal. No obstant això, segons el Cap de Medicina Preventiva del DSD, Antonio Valdivia, “si augmentaren els casos greus de COVID amb l'arribada del fred, la incidència seria molt més lleu que en ones anteriors”. 

En aquest sentit, el Dr. Valdivia subratlla la importància de la vacunació, ja que aqueix 15-20% de població no vacunada representa la meitat dels ingressos en planta i en UCI. A més, afig l'especialista en Medicina Preventiva del DSD, “l'evolució dels pacients infectats per COVID vacunats és molt millor i la seua evolució radicalment més ràpida que en els no vacunats”.

Els experts posen l'accent en la població més major, a la qual es recomana continuar amb el compliment estricte de les mesures decretades pel Ministeri i la Conselleria de Sanitat; ja que els majors, en tindre més més afeblit el sistema immune a causa del fenomen de la inmunosenescencia, tenen major possibilitat de contagiar-se per COVID i que, a més, els casos siguen més greus.

Durant aquest mes d'octubre, els majors de les 18 residències de la tercera edat de la Marina Alta, han rebut la tercera dosi de la vacuna del COVID-19. Malgrat la triple vacunació i, encara que no siga obligatori limitar les relacions socials, sí que es recomana acte-restringir el nombre de contactes sense màscara per a aquesta franja d'edat.

Respecte a la població que no està vacunada, els menors de 12 anys, no és necessari establir mesures addicionals a les ja contemplades en els protocols dictaminats per les autoritats sanitàries, especialment els circunscriptos a l'àmbit escolar. 

Està previst que els propis centres de salut de la Marina Alta citen als menors que vagen complint els 12 anys per a subministrar-los la vacuna contra el COVID-19.

Campanya de la Grip 2021-2022

La campanya de vacunació de la grip 2021-2022 ha començat aquesta setmana en el Departament de Salut de Dénia per a embarassades i persones majors de 70 anys. Aquesta última població rebrà a més, al costat de la vacuna de la grip, la tercera dosi enfront de la COVID-19.

En tots dos casos les autoritats sanitàries seran les que contacten amb el pacient per a citar-li.

<<< Tornar a la portada