La Universitat d’Alacant inaugura la mostra “Les espècies. L’Univers del gust” aquest divendres a Pego

La Universidad de Alicante inaugura la muestra “Les especies. L’Univers del gust” este viernes en Pego
  05/10/2022

La Càtedra Carmencita d’Estudis de Sabor Gastronòmic de la Universitat d’Alacant inaugura aquest divendres a Pego l’exposició “Les espècies. L’Univers del gust” al Museu Contemporani de Pego.

        La mostra, que s’ha fet coincidir amb la commemoració del 500 aniversari de la primera circumnavegació del globus terraqüi per Magallanes i Elcano organitzada per la Regidoria de Cultura, exposa com les herbes culinàries i les espècies, malgrat la seua aparença insignificant, la seua minsa grandària i l’escàs valor econòmic que posseeixen hui en dia, han tingut gran poder a l'hora d'influir en la nostra història. Segons reivindiquen “a més d'aportar caràcter i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, impulsat la conquesta de territoris, provocat guerres i transformat els nostres hàbits socials.

Amb això el recorregut didàctic i sensorial, esguitat de plantes naturals i rams d'herbes, s’ha disposat a través de sis taules explicatives i un audiovisual en el qual s'ensenya a cuinar amb espècies de manera senzilla, ràpida i econòmica.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el 27 de gener.

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada