La XXV Regata solidària Turkana se celebra en Marina Dénia del 14 al 16 d'octubre 

La XXV Regata solidaria Turkana se celebra en Marina Dénia del 14 al 16 de octubre 
  28/09/2022
El port esportiu i turístic serà escenari d'una nova edició d'aquesta iniciativa solidària a través de la seua Base *Charter

El Port Esportiu i Turístic Marina de Dénia serà escenari un any més de la celebració de la Regata Turkana, organitzada per Nàutica Suro i Aproache Yachting. L'edició XXV d'aquesta prova solidària se celebra del 14 al 16 d'octubre.
    En la trobada participen 12 embarcacions i entorn d'un centenar de regatistes. La finalitat d'aquesta iniciativa és aconseguir recaptar fons per al projecte quirúrgic en la localitat de Turkana, a Kenya. Amb el que es recapta en cada edició d'aquesta regata, els metges poden atendre molts pacients i realitzar tractaments i operacions. Per a Marina de Dénia significa molt poder donar suport a aquest tipus d'esdeveniments en els quals es combinen a la perfecció la nostra passió per la mar i la responsabilitat social que tenim com a empresa”, assenyala Gabriel Martínez, capità-director de Marina Dénia.

LA VIDA A TURKANA

    Turkana està situada al nord de Kenya, prop de la frontera amb Etiòpia i Sudan del sud, amb una extensió de 77.000 km² i una població d'1.200.000 habitants. Els Turkana són una tribu de pastors seminòmades que viuen seguint els seus costums ancestrals. La falta d'aigua, l'escassetat d'aliments, l'aïllament geogràfic i el clima amb temperatures que ronden els 40/45 graus tot l'any, fan de Turkana una zona paupèrrima i amb un alt índex de malalties infeccioses (malària, tuberculosi, etc). Tot això fa que s'acurte l'esperança de vida dels seus habitants (que a penes aconsegueix els 55 anys) i es disparen els casos de mortalitat matern-infantil. 
    El grup sanitari que participa en aquest projecte està format per cirurgians generals, anestesistes, ginecòlegs, cirurgians maxil·lofacials, endocrins i traumatòlegs. A més, estan acompanyats de diverses persones que s'encarreguen de la logística del projecte, entre ells Joaquín Vázquez.

<<< Tornar a la portada