L’Ajuntament de Pego completa la restauració d’un rellotge de campanar de 1866 i l’exposa a les visites

L’Ajuntament de Pego completa la restauració d’un rellotge de campanar de 1866 i l’exposa a les visites
  10/07/2024

La Regidoria de Patrimoni de Pego ha informat de la conclusió de les tasques de restauració de l’antic rellotge del campanar adquirit per l’Ajuntament en 1866 per a donar les hores al municipi.

Segons ha explicat la seua responsable Laura Castellà, la maquinària portava anys en desús i estava desmuntada en diferents peces en la mateixa torre de l'església, el que una vegada verificat el seu valor patrimonial, va portar als responsables municipals a assumir a càrrec de les arques municipals els 3.146 euros pressupostats per una empresa especialitzada de Massanasa de car la seua restauració. Aquesta última, una vegada traslladades les peces al seu taller, va procedir a la neteja i desgreixa de totes les parts i al seu poliment amb un material especial per a evitar la seua deterioració i se'ls va donar una capa de pintura.

Una vegada completat el procés aquesta relíquia monumental ha retornat al campanar de l’església de l’Assumpció, per a ser muntat i introduït a una urna de metacrilat que ha quedat ubicada enfront de l’esfera de l’actual rellotge, per a, banda de augmentar les condicions òptimes per a la seua preservació, permetre que en el successiu estiga accessible a les visites guiades a organitzar periòdicament per part dels departaments de Patrimoni i de Turisme.

“Volem que els veïns i veïnes, així com els i les visitants puga conèixer este tros d'història del nostre municipi, ja que és una aquinària d'un altre temps que impressiona veure per la seua complexitat”, ha manifestat Castellà.

 

 

 

<<< Tornar a la portada