L’Ajuntament de Pego exigeix a la Diputació un canvi en els criteris d’adjudicació d’obres com la del carrer Sant Miguel

L’Ajuntament de Pego exigeix a la Diputació un canvi en els criteris d’adjudicació d’obres com la del carrer Sant Miguel
  01/02/2024

La persistent demora en l’execució de les obres del carrer Sant Miquel de Pego, amb les consegüents protestes del veïnat davant de l’Ajuntament per les molèsties, ha motivat a l’equip de govern a exigir a la Diputació d’Alacant un canvi en els criteris d’adjudicació en el que no es tinga no més en compte el preu de l’oferta de les empreses.

        Aquesta petició ha transcendit de la reunió mantinguda al efecte per l’alcalde, Enrique Moll, i la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, amb als tècnics de la corporació provincial a qui han demanat l’agilització dels treballs. No obstant això, aquests últimes han explicat que el futur de les obres no és favorable pel fet que tan sols hi ha dues vies d'actuació que a malauradament faran el termini de finalització de les obres es perllongue indefinidament. La primera comporta una revocació de l’adjudicació a l’empresa, per la qual cosa s'hauria de tornar a iniciar un procés que abasta la modificació del projecte, l’aprovació del ple de la Diputació, l’exposició al públic durant un mes i la licitació, de nou, de l'obra. Mentre que la segona opció, segons han indicat, suposa pressionar a l'empresa de manera constant perquè no demore els treballs.

        Vista la contestació els representants municipals pegolins han reivindicat davant dels tècnics que siga la Diputació qui es faça càrrec de reparar tots els desperfectes ocasionats per l'obra en els habitatges dels veïns i residents  del carrer, amb l’assumpció de tota la despesa.  

Per a la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, els criteris per a l’adjudicació de les obres que eviten aquest tipus de situacions, a banda del cost, deurien tindre en compte aspectes com que les possibles adjudicatàries tinguen un pla d'igualtat, certificat de bones pràctiques, certificats de qualitat, compten amb persones amb diversitat funcional en la seua plantilla. “Característiques que indiquen que l'empresa inverteix una part del seu pressupost en millores internes i externes evitant així que empreses que presenten ofertes a la baixa, però restant qualitat en els projectes, puguen ser les adjudicatàries”, ha apuntat per a remarcar que a l'Ajuntament de Pego si s'exigeixen este tipus de criteris quan es duen a terme processos d'adjudicació de projectes per a evitar conflictes a la convivència.

        Castellà ha lamentat la situació en la qual es troben les obres especialment pels veïns i veïnes afectats, ja que unes reparacions que anaven a millorar el seu carrer els està ocasionant molts problemes. Amb això, reclama “un canvi per a controlar qui accedeix als projectes públics, hem de traure de totes les adjudicacions a les empreses que no treballen com cal i que només miren el seu benefici sense tindre en compte la qualitat del treball que han de realitzar, no tenen en compte a qui pot afectar la seua desídia”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada