L’Ajuntament de Pego promou el servei de bany adaptat al riu Bullent amb el suport d’Acció Urgent

  • El Ayuntamiento de Pego promueve el servicio de baño adaptado en el río Bullent con el soporte de Acció Urgent
  • El Ayuntamiento de Pego promueve el servicio de baño adaptado en el río Bullent con el soporte de Acció Urgent
  11/07/2023

Pego ha tombat aquesta setmana les barreres per a poder nadar en el riu Bullent amb la iniciativa desenvolupada per l’Ajuntament amb el suport de l’Associació Acció Urgent per a posar en funcionament un servei de bany adaptat en aquest brollador que nodreix a la marjal.

            El projecte, segons ha explicat, està dirigit a persones d'avançada edat o amb mobilitat reduïda que tenen dificultats per a poder dur a terme aquesta acció, els quals són recollits pels operaris d’Acció Urgent que disposen d’una cadira especial per a que l'usuari es puga ficar en l'aigua.

            La primera prova ha tingut lloc dimarts de matí amb dos residents del geriàtric Sant Joan de Déu, que, segons expliquen, són els principals beneficiaris del servei. “Principalment el servei està dirigit als usuaris de l'aquesta residència, així com de Obrint Camí i el CEAM, encara que qualsevol persona del municipi que necessite la nostra ajuda per a vindre, pot posar-se en contacte amb nosaltres i li acompanyarem per a passar un matí diferent i refrescant”, ha matisat el tècnic Pedro Barranco.

            Així mateix ha informat que durant l'estiu està previst realitzar diferents eixides com la del proper dimarts que ve a les 17 hores, des de la plaça del Mercat, per a indicar que, en principi el vehicle amb que conten té una capacitat per a set persones, encara que si n’hi ha més gent faran el viatges que siguen necessaris”.

            Per a l’alcalde, Enrique Moll, que ha estat present en la primera prova “tots tenim dret a poder prendre un refrescant bany ara que la calor referma i per això creiem que és necessari ajudar a la gent que no pot fer-ho per si mateixa”. Segons ha apuntat “creiem que és una activitat que alegra cos i ment, com és el cas de l’home de vora 85 anys, que m'ha comentat que feia més de dues dècades que no venia a la marjal i molts més temps havia passat des del seu últim bany en el Bullent,  i la seua cara de felicitat era impagable”.

<<< Tornar a la portada