L'Ajuntament deixa als usuaris dels horts urbans recollir les verdures

L'Ajuntament deixa als usuaris dels horts urbans recollir les verdures
  29/04/2020

La Junta de Govern ha aprovat la proposta de la regidora de Transició Ecològica, Maite Pérez Conejero, d'autoritzar, a partir de dilluns vinent, dia 4 de maig, l'accés dels usuaris dels horts urbans de Torrecremada al recinte, suspés des del decrete de l'estat d'alarma del 14 de març passat. Este accés podrà fer-se amb l'única finalitat de recollir les collites d'allò sembrat i realitzar tasques de manteniment dels horts.

Actualment, hi ha registrats al parc de Torrecremada, de propietat municipal, 87 horts urbans, dividits en dos fases, una amb 39 parcel·les i una altra amb 48.

L'accés dels usuaris d'ambdós fases a partir del 4 de maig es farà en l'horari habitual però amb uns torns establerts per a evitar aglomeracions. El calendari aprovat és el següent:

: s’estableixen 3 grups de 13 usuaris cadascun.

Els usuaris han de complir uns requisits bàsics: desplaçar-se als horts, exclusivament, per a fer la recol·lecta de collites i/o tasques de manteniment; a més, han de realitzar l'activitat de manera individual, sense interacció amb altres usuaris i, per últim, romandran en l'hort sols el temps indispensable per a realitzar les tasques agrícoles.

A més, en els seus desplaçaments als horts hauran de portar damunt com a justificant, per si se'ls requereix per part de les autoritats, una còpia del contracte d'adjudicació de l'hort signat amb l'Ajuntament de Dénia.

Totes les accions aprovades per l'Ajuntament de Dénia han estat consensuades amb els presidents de les dos fases dels horts urbans.

 

 

Subscriu-te!