L’Arxiu municipal de Pego recupera els Tallers d’Història a la Casa de Cultura

  • L’Arxiu municipal de Pego recupera los Talleres de Historia en la Casa de Cultura
  • L’Arxiu municipal de Pego recupera los Talleres de Historia en la Casa de Cultura
  22/09/2022

La pretensió de ficar la vista al passat per a conèixer els secrets d'altres èpoques es l’objectiu pel que des de la Regidoria de Cultura de Pego ha tornat a reprendre els Tallers d’Història a l’Arxiu Municipal de Pego, tres anys després de tindre que suspendre’ls a causa de la pandèmia.

“Sempre hem pensat que per a comprendre el món actual, és necessari conèixer el passat. És important conèixer les nostres arrels, les històries de les persones i espais emblemàtics del nostre municipi. La història, com més pròxima, més agrada, a tots ens agrada saber més del nostre poble”, ha apuntat la regidor de Cultura, Laura Castellà per a justificar la iniciativa.

 

IMPARTITS PER JOAN MIQUEL ALMELA

 

Així mateix ha informat que seran impartits a les 17.30 hores dels dimecres a partir del 28 de setembre, en la dinàmica de de xarrades i converses entre veïns que dirigeix l'arxiver municipal, Joan Miquel Almela, qui, a través de diferents fotografies antigues i imatges d'antany trasllada als presents a temps passats, històries del municipi que poden versar sobre personatges coneguts, llocs emblemàtics, o simplement costums que han conformat la vida del municipi.

Segons ha incidit aquest últim, les trobades tindran com a seu la  Casa de Cultura situada al carrer Sant Domenech, 5; i tindran una hora i mitja de duració. Així mateix ha aclarit que cal inscripció prèvia, “tan sols és necessari vindre i tindre ganes de conèixer històries de la nostra localitat”.

 

TOTS ELS DIMECRES A PARTIR DEL 28 DE SETEMBRE

 

Almela s’ha congratulat de poder-li donar continuïtat al projecte, pel fet que els tallers d'història s'havien convertit en un clàssic de l'Arxiu Municipal a la Casa de Cultura en els últims anys amb més d’un quarantena de participants en cada sessió, però la pandèmia va obligar a cancel·lar la programació.

 

Peu de foto: Foto del Pla de la Font (autor Isidro Laporta), cedida per l’Arxiu Municipal

 

<<< Tornar a la portada