Les malalties cardiovasculars són la primera causa de defunció en el món

  • Las dolencias cardiovasculares son la primera causa de fallecimiento en el mundo
  • Las dolencias cardiovasculares son la primera causa de fallecimiento en el mundo
  29/09/2022

Aquest dijous 29 de setembre se celebra el Dia Mundial del Cor. La celebració té com a objectiu conscienciar a la societat sobre els beneficis i la importància de portar hàbits de vida saludables per al benestar del seu cor.
    El doctor Alfonso Valle, especialista en cardiologia i cap de la Unitat Cardiocare de l'hospital Sant Carlos del Grup HLA, assenyala que “les malalties cardiovasculars continuen sent la primera causa de defunció a Espanya, a Europa i en el món; l'any 2020, que és de l'últim any que tenim xifres, a Espanya van morir prop de 120.000 persones per causa cardiovascular i va afectar en major mesura a dones que a homes. És una patologia que impacta de ple en la població i que és la primera causa de mort per damunt del càncer o de les malalties infeccioses”, destaca.
    Les malalties cardiovasculars estan associades als factors de risc com són la hipertensió, la diabetis, el colesterol, el tabaquisme, el sobrepés i la falta d'exercici o sedentarisme. Aquests factors de risc explicarien el 60%-70% de les patologies més comunes, com és l'infart de miocardi o l'angina de pit.
    “A més dels infarts i les angines de pit, hi ha dues patologies que també són molt freqüents: la fibril·lació auricular o arrítmia i la insuficiència cardíaca. La primera afecta al 2% de la població mundial i en determinades circumstàncies, es pot associar amb el risc de tindre un ictus o una embòlia. La insuficiència cardíaca, provoca que el pacient es fatigue davant un cert grau d'esforç”, afirma el doctor Vall.

    A més del tractament farmacològic indicat per l'especialista, una part clau en el tractament de qualsevol patologia cardiovascular és l'exercici físic, evidentment adaptat a les condicions de cada pacient i sobretot seguint les recomanacions del cardiòleg i dels metges del pacient. 
    Finalment, els dispositius smartwatchs o polseres d'activitat són de gran utilitat. Permeten mesurar la freqüència cardíaca, l'activitat física o la tensió arterial. Alguns, fan fins i tot electrocardiogrames, informació que pot servir d'ajuda al pacient per a identificar alguna d'aquestes patologies.

SOBRE GRUP HOSPITALARI HLA

    El Grup Hospitalari HLA és un dels majors proveïdors hospitalaris d'Espanya. Ho componen 17 hospitals i 36 centres mèdics multiespecialitat amb unitats de referència en tractaments d'última generació, que treballen de forma integrada per a proporcionar accés a una assistència sanitària d'alt nivell.
    Amb 1.300 places d'hospitalització i 40 anys d'experiència, HLA és un referent en l'atenció hospitalària i ambulatòria. Els seus professionals garanteixen un model d'atenció que es basa en l'excel·lència, la innovació, la responsabilitat i un tracte humà i pròxim amb el pacient.
    En 2020 el Grup Hospitalari HLA ha sigut la primera companyia sanitària a certificar els seus protocols enfront de la COVID-19 en tota la seua xarxa assistencial. Aquest certificat és un pas més en l'estratègia de HLA per l'excel·lència i la qualitat assistencial.

<<< Tornar a la portada