Les últimes hores del D*NA: Expectació per vorer a Pepe Rodríguez i xerrades magistrals sobre els productes de la comarca

  • Las últimas horas del D*NA: Expectación por ver a Pepe Rodríguez y charlas magistrales sobre los productos de la comarca
  • Las últimas horas del D*NA: Expectación por ver a Pepe Rodríguez y charlas magistrales sobre los productos de la comarca
  • Las últimas horas del D*NA: Expectación por ver a Pepe Rodríguez y charlas magistrales sobre los productos de la comarca
  • Las últimas horas del D*NA: Expectación por ver a Pepe Rodríguez y charlas magistrales sobre los productos de la comarca
  01/10/2018

Els organitzadors calculen que prop de 20.000 persones han passat pel festival gastronòmic de Dénia

El comisari del D*NA, Quique Dacosta, va confessar en l'acte de clausura del festival gastronòmic de Dénia que no s'atrevia a assegurar si hi haurà una tercera edició. L'any passat va anunciar que l'activitat seria bienal però finalment no va ser així. De moment, ha hagut una segona edició del D*NA, que acaba de tancar les seues portes amb una extraordinària afluència de públic, que els organitzadors xifren en prop de 20.000 persones. La presència del televisiu Pepe Rodríguez va produir una revolada per part de públic. El cuiner, un dels presentadors del programa Màster Chef, va recórrer els estands el diumenge al matí, acompanyat per l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i per Quique Dacosta. La gent no el deixava passar, demanant fer-se fotografies amb ell. A la vesprada, va fer una xarrada sobre l'escenari principal, en la que va defendre la cuina d'avantguarda perquè al seu parer la gastronomia ha d'anar evolucionant per a adaptar-se als nous temps. Va dir que el seu interés es apropar els seus plats a la gent i  conéixer per què han vingut al festival de Dénia "i com entenen la gastronomia com una manera de viure i de pensar". 

Pepe Rodríguez no va cuinar davant del públic. Sí ho van fer altres grans xefs, com Dani Garcia, Rafa Margós, o el mexicà Ricardo Muñoz Zurita, que com la resta de ponents van parlar sobre el seu producte fetitxe, aquell que més els ha influït en la seua trajectòria professional. En l'escenari principal van estar entre altres la viticultora Mara Bañó, del Celler Els Freses, que mostró a els assistents les bondats d'una matèria primera autòctona, el raïm moscatell, mentres que Miquel Gilabert, de Benidoleig, va parlar sobre els capellans i la forma d'elaborar-los. El gastrònom Juan Salvador Gayá, de Pedreguer, va fer un repàs als confitats tradicionals, i Sebastián Romero, que treballa a València, va explicar els secrets culinaris del peix de roca. 

<<< Tornar a la portada