Les matrones del Departament de Salut de Dénia envien un missatge de recolzament a les futures mares

Las matronas del Departamento de Salud de Dénia envían un mensaje de apoyo a las futuras mamás
  20/04/2020

El col·lectiu de matrones del Departament de Salut Denia ha transmès un missatge de confiança i tranquil·litat a les futures mamàs, en aquesta situació de crisi generada pel COVID-19. Silvia Crespo, la coordinadora de matrones del Departament de Salut de Dénia brinda un missatge de calma i afecte a les futures mamàs: “estem a la vostra disposició, ens hem preparat amb tota l'evidència científica disponible i amb tot el nostre afecte per a donar-vos la millor assistència possible.” I els recorda els següents punts d'interès: 

Les mesures per a previndre el contagi en l'embaràs són les mateixes que en la població general. La simptomatologia respiratòria és similar i davant qualsevol dubte han de contactar amb la seua matrona. Davant símptomes lleus, han de trucar al telèfon 900 300 555 i posar-se en contacte amb la seua matrona, cridant al seu centre de salut.

El programa de control d'embaràs d'Atenció Primària s'ha modificadoajustando el nombre de visites presencials i potenciant l'atenció telefònica.

En cas d'URGÈNCIES per motius Obstètric-Ginecològics, s'han extremat les precaucions per a previndre contagis. Hi ha habilitat un circuit d'entrada de pacients diferent al de pacients amb simptomatologia respiratòria.

L'assistència al naixement en el paritori no s'ha vist modificada substancialment les futures mamàs poden romandre acompanyades per la persona que trien. Els professionals sanitaris portaran màscares protectores i estaran en tot moment oferint calma i seguretat a la dona. L'Òxid Nitrós està contraindicat, per la qual cosa no s'administrarà.

En els casos positius de COVID-19, la dona es protegirà amb una màscara quirúrgica i els professionals sanitaris utilitzaran els equips de Protecció Individual, per a estar protegits i protegir al bebé.

En hospitalització: La mare i el bebé podran estar acompanyades per una única persona.no s'admeten visites. S'ha posat en funcionament un protocol d'Alta Precoç per a disminuir el temps d'estada hospitalària i permetre que tornen a casa al més prompte possible.

La lactància materna continua sent la millor alimentació  per al nounat.A través d'aquest missatge les matrones del Departament de Salut de Dénia volen que les futures mamàs recorden que la seua missió, ara i sempre, és protegir-los i oferir-los una atenció a l'embaràs, part i puerperi de qualitat.

Subscriu-te!