Les obres dels centres de salut mental i de rehabilitació social, a punt de començar a Dénia

Las obras de los centros de salud mental y de rehabilitación social, a punto de comenzar en Dénia
  21/03/2023

Tindrà 90 places residencials i ambulatòries 

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha anunciat el “inici imminent” de les obres del Centre Específic per a Malalties de Salut Mental (CEEM) i del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS). Tots dos recursos estaran a la Pedrera, amb prop de 90 places residencials i ambulatòries.

Aitana Mas va estar el dilluns a Dénia, on va mantindre una reunió amb l'alcalde, Vicent Grimalt, i les regidores Melani Ivars,  Elisabet Cardona i Maria Josep Ripoll. Mes va fer un repàs als projectes del seu departament a Dénia. La consellera va afirmar que, quan estiguen en funcionament, aquests centres comptaran amb 42 places residencials en el CEEM i altres 45 de caràcter ambulatori a través del CRIS, convertint-se en la primer infraestructura pública d'aquestes característiques a la comarca de la Marina Alta. Per a fer realitat aquests serveis s'invertiran més de 6,2 milions d'euros

Segons va recordar Aitana Mas, “estem en una comarca on hi ha hagut un dèficit històric de generació de noves places en serveis socials, des d'infància a persones majors o salut mental, en aquest últim cas un problema agreujat després de la pandèmia i que és necessari atendre”. 

A més, va explicar que s'està redactant un projecte per a reformar el Centre d'Atenció a la Infància i Adolescència ‘Els Gires’, que tindrà un cost de 200.000 euros, i que es construirà la segona residència per a persones majors, amb un pressupost de 10 milions d'euros. 

“En total, aquestes actuacions sumen més de 16 milions d'euros en inversió directa que farà la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a Dénia a través del Pla Convivint”, va dir Mas.

Durant la reunió també es va parlar sobre el model del contracte-programa impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a millorar els serveis socials d'Atenció Primària, “que en el cas de Dénia ha permés que la inversió haja passat de 243.00 euros en 2015 a 1,5 milions d'euros en 2023”.

<<< Tornar a la portada