Les rutes ornitològiques de Pego susciten una gran expectació a FITUR

  • Las rutas ornitológicas de Pego suscitan una gran expectación en FITUR
  • Las rutas ornitológicas de Pego suscitan una gran expectación en FITUR
  21/01/2022

L'Ajuntament de Pego ha presentat les rutes ornitològiques configurades per les Regidories de Turisme i Medi Ambient a l'estand del patronat Costa Blanca a la Fira Internacional de Turisme 2022 celebrada a Madrid entre una gran expectació per aquesta nova proposta de visites mediambientals al parc natural del marjal.

Els regidors de les dues àrees Ricardo Sendra i Laura Castellà han detallat els dos itineraris de què consta la proposta de birding, El primer, de 4,2 quilòmetres i amb parada obligada al paratge de la Muntanyeta Verda, discorre a través de diferents hàbitats com canyissar, zones de ribera dels rius Bullent i Salinar, cultius d'arròs i muntanya mediterrània. Mentre la ruta de Racons -3,5 quilòmetres-, recorre també diferents

entorns fins a bifurcar-se al riu que li dóna nom per arribar a l'observatori d'aus de la Bassa del Sineu.

"Les dues rutes conjuguen sensibilitats, com el respecte al medi ambient i la no intrusió d'espais naturals, per afavorir la difusió de les espècies, apostant per activitats 100% sostenibles i alineades amb els objectius de desenvolupament sostenible", ha remarcat Sendra al transcurs de l´acte.

Per la seva banda, Castellà ha centrat la seva intervenció en el projecte de reintroducció de l'àliga pescadora al paratge natural, un projecte dut a terme els darrers anys. Projecte que, segons ha subratllat “és fonamental per recuperar la biodiversitat que antigament havíem tingut mitjançant una proposta il·lusionant amb què també

es vertebra el nostre territori”.

L'alcalde de Pego ha aprofitat la compareixença per agrair expressament la disposició dels restauradors pegolins Rafel Frau i els germans Jose i Pepa Dominguis per donar suport a la iniciativa promoguda des de l'Ajuntament per promocionar la localitat des del punt de vista gastronòmic. "La gastronomia és una de les senyes d´identitat de Pego i creiem que ningú millor podia explicar-la i defensar-la aquí a FITUR com els nostres restauradors", ha afirmat Enrique Moll.

<<< Tornar a la portada