Les solemnitats de la Soledat reivindiquen la importància de les tradicions d’Ondara

  • Las solemnidades de la Soledat reivindican la importancia de las tradiciones de Ondara
  • Las solemnidades de la Soledat reivindican la importancia de las tradiciones de Ondara
  12/07/2022

La multitudinària participació en els actes solemnes de la Mare de Déu de la Soledat que han culminat la festa major han reivindicat la rellevància de les tradicions entre els ondarencs, per l’especial emotivitat que ha generat reprendre-la dos anys després de l’última edició sense restriccions. 

        L’especial devoció es va posar de manifest en la vespra amb l’ofrena, que va motivar el trasllat de la venerada imatge de patrona al Prado per a que fora homenatjada per menuts i majors amb centenars de rams depositats als seus peus. 

        Entre els actes solemnes ha destacat la solemne missa en honor a la patrona d’Ondara en l'església parroquial de Santa Anna, que va estar cantada pel “Coro-Capella Santíssima Mare de Déu de la Soledat” i presidida pel bisbe auxiliar de València, Javier Salinas Viñals.

No obstant, el més vistós ha arribat en la processó a la Mare de Déu de la Soledat que va estar acompanyada per centenars de persones en el recorregut pel centre històric ambientades per la d’Ondara colla de dolçaines i tabals, la xaranga l’Atril i la Unió Musical d'Ondara. En arribar la imatge de la patrona a plaça del Convent, es van disparar focs artificials en el seu honor, i, després de la seua entrada a la seua habitual seu, es va donar a conèixer el nom dels Festers de la Soledat 2023 abans de concloure la celebració amb el dispar d’un gran castell de focs artificials per posar el passador final a unes festes patronals molt anhelades.

        L’alcalde José Ramiro, i el regidor de Festes i Tradicions, Miguel Gomis, han donat l'enhorabona a la Comissió Soledat 2022, integrada pels familiars de les Corts Major i Infantil pel seu esforç a l'hora d'organitzar els festejos. També han agraït la labor de Policia Local i Protecció Civil en el bon desenvolupament de les festes, i a la brigada i empresa de neteja SINMA per la tasca i coordinació portades a cap.

FOTOS GASPAR

.

<<< Tornar a la portada