Canfali Marina Alta

L’equip de govern d’Ondara porta a plenari l’adquisició del Molí Coví

L’equip de govern d’Ondara porta a plenari l’adquisició del Molí Coví
  28/01/2019

 

El plenari ordinari de la corporació municipal d’Ondara, a celebrar aquest dijous, té com a punt estrela la compra del Molí Coví per 21.000 euros amb la intenció de restaurar les instal•lacions d’aquest Bé de Rellevància Local, ubicat en la ribera del riu Girona, i habilitar-les com a espai visitable.

        L’alcalde, José Ramiro, ha justificat amb una nota l’adquisició pel seu interès arquitectònic, cultural i etnològic, amb la intenció de restaurar les dites instal·lacions i habilitar-les com a espai visitable. “Per a mi és tot un orgull haver gestionat la compra d'este immoble tant significatiu per a posar-lo en valor i que siga de totes i tots els ondarencs, una adquisició de rellevància cultural molt important per a Ondara”.

        Ramiro ha matisat que la tramitació de la compra del Molí Coví va arrancar fa ja temps, en concret el 30 de gener de 2018 amb l’arribada a un acord amb els actuals propietaris, si bé fins a la data no s'ha pogut culminar aquesta compravenda per motius burocràtics d'índole personal dels propietaris.

        Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme, Francesc Giner, ha incidit en que el Molí Coví, malgrat anys que porta inactiu, la seua falta de manteniment i el pas del temps, encara és un dels molins millor conservats de la comarca. En el mateix comunicat, Giner remarca que la intenció de l'Ajuntament amb aquesta adquisició és posar en valor aquesta infraestructura hidràulica per a poder desenvolupar en un futur un projecte cultural en les seues instal·lacions.

        La nota informa també de que la  Comissió Informativa prèvia al ple ja s'ha donat a conèixer als grups municipals la informació de la parcel·la de 6.839 metres quadrats de sol urbanitzable d’ús agrícola en que s’emplaça una instal·lació de 230 metres quadrats que, a banda del referit molí, inclou tots els elements, artefactes i una maquinària composada d’eres, aqüeductes i tres moles

 

Cercar notícies
Agenda