Les festes patronals de la Soledat d’Ondara descorreran el teló amb l’encesa de llums del proper dijous

  • Les festes patronals de la Soledat d’Ondara descorreran el teló amb l’encesa de llums del proper dijous
  • Les festes patronals de la Soledat d’Ondara descorreran el teló amb l’encesa de llums del proper dijous
  29/06/2024

Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat tornaran a omplir de devoció, tradició, música i diversió els carrers d’Ondara del 4 al 8 de juliol 2024, amb un variat programa per a ser gaudit per totes les edats.

El programa ha sigut organitzat i coordinat per la Comissió Soledat 2024, amb un gran esforç durant tot l’any, que ha estat agraït expressament per l’alcalde José Ramiro i pel regidor de Festes i Tradicions, Jordi Ruiz, els quals han oferit la col·laboració de l’Ajuntament i han demanat la màxima participació a tot el poble. Tot això en  reconeixement a la tasca portada a cap en reconeixement a la tasca portada a cap per Luci Molines Gayá i Josep Gil Poquet, Tere Sastre Aparisi i David Caselles Lull, Virginia Mengual Salort i Pablo Fernández Oliver, Rosa Inés Mud Portolés i José Juan Femenia Simó, Adela Martínez Gilabert i Vicent Doménech Ausina, Carles Riera Grimalt i Silvia Valero Pons, Mª Dolores García Devesa i Javier Server Ferrando, Juan Ginestar Bañó i Rosana Martínez Gauchi. Tots ells, amb Rosa Ana Costa Ramis i Vicente Badía Fornés com a festers d’honor, per a fer lluir a Ainhoa Fernández Mengual com a Regina Major al front d’una cort integrada per Jairo Ginestar Martinez, Adela Domenech Martínez, David Femenia Mud, Angela Domenech Martínez, Jordi Gil Molines, Laia Alemany Soler, Jordi Caselles Sastre, Aroa Mas Corella, Josep Llobell Barber, Ingrid Moncho Vaquer, Ivan Server Garcia, Julia Bas Domenech, Hugo Quintanar Rodriguez, Carles Riera Valero, Noa Forques Vives, Josep Romans Escriva, i Karolayn Gómez Varela. En el plànol infantil tindrà a Sara Lozano Llavador com a regina, acompanyada per Javier Lozano Llavador,  una cort que compta amb Esmeralda Martínez Hernan i Talia Martínez Hernan.

 

CORONACIÓ DE AINHOA FERNANDEZ I SARA LOZANO

 

Ambdós regines seran coronades el proper divendres, després de que la vespra s’obri el teló fester amb la tradicional encesa de llums a l’Ajuntament i el volteig campanes rematats amb el concert de festes a càrrec de la Unió Musical d’Ondara, a la plaça Major.

L’agenda festera, que compta amb la novetat del canvi d’ubicació de les revetles de dissabte i diumenge al carrer doctor Fleming, és la següent:

 

DIJOUS 4

        -A les 22 h.: Concentració de les regines, corts d’honor i autoritats a l’edifici de l’Ajuntament per a procedir a l'encesa de llums i volteig de campanes donant inici a les festes.

        -A les 22.30 h.: Concert de festes a càrrec de la Unió Musical d’Ondara a la plaça Major, on la Regina major farà lliurament d’un corbatí a la bandera de la Unió Musical d’Ondara. Al descans, s’oferirà un refrigeri amb coca maria i mistela per gentilesa de Bodegas Leopoldo.

 

DIVENDRES 5

        -A les 12 h..: Toc de l’àngelus i volteig general de campanes. A continuació, llançament de 21 salves en honor a la Mare de Déu de la Soledat, patrona d’Ondara.

        -A les 12.30 h.: Visita de la comissió de la Soledat 2024 al Cementeri Parroquial acompanyada per d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. En arribar, pregària en memòria de tots els difunts d’Ondara i ofrena d’una corona de llorer.

-A les 19 h.: Recollida de les Regines Major i Infantil i les seues corts d’honor i les regines i dames d’honor de la Soledat 2023, acompanyades per la Unió Musical d’Ondara.

-A les 21.30 h.: Recepció de les Regines Major i Infantil, Corts d’Honor, Regines i Dames d’Honor 2023, rector, autoritats locals, associacions i regines i autoritats d’altres pobles a l’edifici de l’Ajuntament. En acabar, cercavila fins la plaça de bous a càrrec de la Unió Musical d’Ondara.

-A les 23 h.: Acte de coronació de les Regines Major i Infantil de la Soledat 2024 i exaltació de les Corts d’Honor Major i Infantil de la Soledat 2024 a la plaça de bous. A continuació, llançament de focs artificials a càrrec de Hermanos Caballer Pirotècnicos S.L.

-A la 1 h.: Espectacular macrodiscomòbil “Carnavalia on tour” a la plaça de bous,

 

DISSABTE 6

        -De 11.30 a 13.30 h.: Parc infantil al voltant del Prado.

-A les 12 h.: Volteig de campanes i passa-carrer de la Comissió, Regines, Corts d’Honor i acompanyants de la Soledat 2024 per la zona del casc antic d’Ondara fins al recinte del Prado acompanyats per la Xaranga “Me’n fot”.

-A les13 h.: La comissió oferirà Cervesa a go-gó al voltant del Prado, per cortesia d’un col·laborador. Amenitzat per la xaranga “Me’n fot”.

-A les 14 h.: Paella popular dins del recinte del Prado, patrocinada per un col·laborador. Per reservar, cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024, amb un cost simbòlic d’1 euro.

-A les 19 h.: Gran desfilada de carrosses, comparses i cavalcadures amb eixida des del C.P. Sanchis Guarner amenitzat per la Banda Juvenil d’Ondara, la xaranga “Me’n fot”, la batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. L’itinerari serà col·legi Sanchis Guarner, avinguda de la Marina Alta, carrers  La Pau i Sant Doménech, plaça País Valencià per a acabar en el carrer Dr. Fleming, on es repartiran els premis de 400. 300 i 200 euros per les tres primeres carrosses; 300. 200 i 125 euros per a comparses; i 200, 125 i 75 per a cavalcadures.

-A les 22 h.: Sopar popular de cabasset al carrer Doctor Fleming on la Comissió de la Soledat 2024 posarà a disposició taules i cadires, i oferirà salmorra, i vi , amb la col·laboració de Bodegas Leopoldo i Vicanjola. La Comissió de la Soledat 2024 posarà a disposició taules i cadires.

-A les 0.30 h.: Gran revetlla a càrrec de l’Orquestra Montecarlo al carrer Doctor Fleming.

 

DIUMENGE 7

-A les 9 h.: Santa missa a l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 10.30 h.: Recollida de les Regines, les seues Corts d’Honor i dels Festers a càrrec de la xaranga “Me’n fot” i de la Unió Musical d’Ondara.

-A les 12 h..: Missa de malalts i impedits en honor a la Mare de Déu dels Desemparats al temple parroquial de Santa Anna cantada pel Cor Parroquial. Comptarem amb l'assistència dels majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat i tindrem l’administració del Sagrament de la Unció de Malalts a qui ho sol·licite. En acabar, cercavila fins al geriàtric acompanyant als més majors. En arribar, la Comissió de la Soledat 2024 els farà entrega d’un obsequi.

-A les 18.30 h.: Recollida de les Regines Major i Infantil, Corts d’Honor i Comissió de Festes a càrrec de la Xaranga “Me’n fot” i de la Unió Musical d’Ondara fins l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 19.30 h.: Concentració a l’església parroquial de Santa Anna de veïns, associacions, altres col·lectius, Regines 2024 amb les seues Corts i acompanyants, Comissió de Festes 2024 i el rector per a dirigir-se al Convent, acompanyats per la Unió Musical d’Ondara, la xaranga “Me’n fot” i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals que obrirà l’ofrena.

-A les 20 h.: Ofrena de flors a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat al Moll del Prado. En eixir la imatge  del Convent es farà un llançament de 21 salves. Una vegada finalitzat l’acte hi haurà un llançament de focs artificials a càrrec de Hermanos Caballer pirotècnicos S.L. A continuació, solemne trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’església parroquial de Santa Anna on es cantarà l’himne a la nostra patrona.

-A les 22.30 h.: Sopar popular al carrer Doctor Fleming a càrrec de la comissió. Es repartirà vi per gentilesa de Bodegas Aguilar i es posarà a disposició taules i cadires. Per reservar cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024.

-A les 00.30 h.: Gran espectacle “Tributo a Mecano” al carrer Doctor Fleming.

 

DILLUNS 8: FESTA MAJOR EN HONOR A LA PATRONA

 

        -A les 8 h.: Volteig general de campanes.

-A les 9 h.: Santa missa de l’Aurora a l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 10 h.: Recollida de les Regines, Corts, acompanyants, festers i autoritats a càrrec de la xaranga “Me’n fot” i la Unió Musical d’Ondara.

-A les 10.30 h.: Santa missa a l’Església Parroquial de Santa Anna.

-A les 12 h.: Missa solemne en honor a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat a l’església parroquial de Santa Anna, presidida pel bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui Soriano i cantada pel Cor Capella Mare de Déu de la Soledat. Durant la consagració es farà el llançament de 21 salves d’honor a la venerada imatge i volteig general de campanes. A continuació tindrà lloc la benedicció de la pintura i restauració del retaule de la capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres. Al finalitzar, es procedirà al llançament d’una espectacular mascletà diürna  a la ronda de la Generalitat i s’oferirà un vi d’honor a l’edifici del Prado, on estan convidats tots els veïns i veïnes de la vil·la i autoritats.

-A les 19.30 h.: Recollida de Regines Major i Infantil, Corts, acompanyants, comissió i autoritats per la Xaranga “Me’n fot” i la Unió Musical d’Ondara.

-A les 21 h.: Processó solemne en honor a la patrona d’Ondara per l’Itinerari de costum, acompanyada per la Unió Musical d’Ondara, la xaranga “Me’n fot” i d’Ondara Colla de dolçaines i tabals. En arribar la santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, la soprano Silvia Peña li cantara l’Ave Maria, acompanyada pel quartet format per Merxe Pineda i Carlos Argudo al violí, Verónica Zahonero a la viola i Paco Pineda al violoncel. La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el cant de l’Himne a la Mare de Déu de la Soledat i el llançament de 21 salves, abans de procedir al nomenament de la nova comissió de Festes del proper any 2025. A continuació hi haurà una mascletà nocturna en la ronda de la Generalitat.

 

DIMARTS 9

        -A les 20 h.: Santa missa de rèquiem a la capella del cementeri parroquial en sufragi de tots els difunts d’Ondara.

 

<<< Tornar a la portada