Les figures de les muixerangues de Segària, Valls del Vinalopó i d’Algemesí eleven la temperatura del festival “Arrels” d’Ondara

  • Les figures de les muixerangues de Segària, Valls del Vinalopó i d’Algemesí eleven la temperatura del festival “Arrels” d’Ondara
  • Les figures de les muixerangues de Segària, Valls del Vinalopó i d’Algemesí eleven la temperatura del festival “Arrels” d’Ondara
  08/10/2023

L’actuació de muixerangues a la plaça de bous d’Ondara ha fet entrar en ebullició al festival “Arrels” organitzat per la Regidoria de Cultura d’Ondara com a proposta per a posar  en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes al municipi.

        La Muixeranga Segària, la Muixeranga Valls del Vinalopó i la Nova Muixeranga d’Algemesí”, acompanyats per la dolçaina Canya Badà han protagonitzat un passa-carrer amb parades per a diferents figures fins a arribar a l’amfiteatre taurí per a donar el relleu al Grup de Danses de Pedreguer amb la seua música i balls.

Aquesta primera jornada del festival que ha estat tancada pel grup Va de dones, preveu continuar hui diumenge amb l’espectacle “Volem” de Dani Miquel a la plaça de bous a les 18.30 hores.

No obstant això, el programa arribarà a la seua eclosió demà dilluns 9 d’octubre amb els actes previstos per a celebrar la de la Diada de tots els valencians. Actes que tenen previst començar a les 11 hores amb la tradicional cercavila des de la plaça homònima a carrer de d’Ondara Colla de dolçaines i tabals acompanyats per les “Ballaores d’Ondara”, com ambientació de l’acte commemoratiu institucional a la plaça del Convent a partir de les 12 hores amb l’ofrena de la corona de llorer a Jaume I per part de la corporació i la posterior cerimònia de lliurament de les II Distincions del 9 d'octubre Vila d’Ondara. Tot això a banda de l’epíleg del festival Arrels que contempla l’actuació de Colomet i Smoking Souls on aquest últim grup s’acomiadarà de la Marina Alta després de l’anunci de la seua parada indefinida.

Per a culminar els actes del Festival Arrels, el dimarts, 10 d’octubre, l’Estranya Companyia representarà l’obra de teatre infantil “Balls del poble” al col·legi Marjals, i des del dimecres 11 d’octubre fins al 16 d’octubre es podrà visitar a la casa de Cultura d’Ondara l’Exposició del III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre, amb els dibuixos de l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner.

 

<<< Tornar a la portada