L’escenificació de la sega tradicional de l’arròs a Pego convida al turisme a compartir l’experiència de la feixuga tasca

  • L’escenificació de la sega tradicional de l’arròs a Pego convida al turisme a compartir l’experiència de la feixuga tasca
  • L’escenificació de la sega tradicional de l’arròs a Pego convida al turisme a compartir l’experiència de la feixuga tasca
  • L’escenificació de la sega tradicional de l’arròs a Pego convida al turisme a compartir l’experiència de la feixuga tasca
  22/09/2019

 

Ha clausurat la III Setmana Gastrocultural Pego, cuina de marjal

 

La dita dels nostres majors respecte a que “no n’hi ha cap cosa millor per a valorar les coses, com baixar a l’arena de la seua elaboració” ha estat seguida al peu de la lletra pels curiosos que han tingut de reclam l’escenificació de la sega tradicional de l’arròs a la marjal de Pego, i que s’han vist cridats a compartir-la pels efectius del Club Esportiu Els Carreters.

       Malgrat a que l’experiència amb la corbella no més a durant uns instants i no s’han vist obligats a tirar ma de les garramanxes per a cobrir-se les cames de sangoneres, els lloms dels participants han pogut adonar-se’n del que suposa aquesta feixuga tasca que, malgrat veure’s substituïda per modernes segadores en la etapa de recuperació de cultius iniciada fa una vintena d’anys, forma part del llegat antropològic i dels respectius vessants gastronòmic i econòmic per a les arrels del municipi.

       La clausura de III Setmana gastrocultural de l’arròs bomba i bombó Pego cuina de marjal, organitzada des de les Regidories de Turisme i Medi Ambient, ha aprofitat al responsable de la primera, Ricardo Sendra, per a fer un balanç de l’esdeveniment. Balanç que, segons ha dit, “qualifiquem com a positiu per fet de que al final es tracta de que es conega l’arròs com al principal de la gastronomia pegolina, la marjal com a entorn on es produeix, per que apropant el parc natural a la gent aconseguirem canalitzar cap a ell el turisme actiu”.

 

<<< Tornar a la portada