Els alcaldes del Verger i Els Poblets compareixeran davant el jutjat el 12 de novembre per la seua presumpta vacunació irregular 

Los alcaldes de El Verger y Els Poblets comparecerán ante el juzgado el 12 de noviembre por su presunta vacunación irregular
  21/10/2021

 

Ximo Coll, alcalde del Verger, i Carolina Vives, alcaldessa dels Poblets, prestaren finalment declaració davant el jutjat d'instrucció núm. 2 de Dénia el divendres 12 de novembre en el curs de la investigació que se segueix a instàncies de la fiscalia per la presumpta vacunació de tots dos contra el COVID-19. El jutjat haurà de dilucidar si tots dos van fer valdre la seua posició com a alcaldes dels municipis dependents del Centre de Salut del Verger per a saltar-se el protocol de vacunació establit per la Conselleria de Sanitat o si aquest no contemplava més que unes pautes generals a aplicar discrecionalment pels coordinadors de cada centre. 

Els fets es remunten al passat 8 de gener quan tots dos alcaldes socialistes - que són matrimoni-, van ser requerits des del Centre de Salut del Verger per a aprofitar les dosis sobrants d'un vial de Pfizer una vegada van quedar descartats per l'una o l'altra raó els sanitaris, dentistes i membres de les forces de l'ordre en tots dos municipis als quals es va intentar vacunar. Era un vial que, segons van advertir dones de la coordinació de l'aquest centre, de no utilitzar-se, hauria de ser rebutjat a les poques hores. 

La inoculació de tots dos en aquells primers moments d'escassetat de dosi va provocar el consegüent renou mediàtic, que va ser resolt pel PSPV amb l'obertura d'un expedient d'expulsió al qual tant Coll com Vives van presentar les oportunes al·legacions. L'expedient es troba encara per resoldre pel comité de drets i garanties del partit.

La circumstància va ser aprofitada pels grups d'oposició de tots dos ajuntaments per a sol·licitar la dimissió de l'un i l'altre, els qui es van negar rotundament a fer-ho en justificar l'actuació en atenció al que els havien marcat els responsables del centre de salut del qual tots dos depenien. En això, van exhibir en les respectives sessions plenàries extraordinàries de reprovació el comunicat de la concessionària de la sanitat de la Marina Alta i les declaracions del llavors gerent de Marina Salut, Luis Carretero, respecte a que l'ocorregut “responia a la falta d'instruccions clares sobre què fer en el cas de dosis sobrants en els primers dies de vacunació, on l'única directriu era que no podien sobrar vacunes”. 

El tema es va refredar fins que la personació com a acusació particular de dues entitats veïnals d'Alacant pel que sembla vinculades als dirigents d'un partit independent amb representació municipal als Poblets, va reactivar l'assumpte davant la fiscalia anticorrupció que va decidir remetre la investigació dels indicis d'un possible delicte de suborn als Jutjats d'Instrucció de Dénia.

Tant Coll com Vives han refusat realitzar qualsevol tipus de declaració sobre aquest tema fins a comparéixer en la data establida en el jutjat d'instrucció, el qual determinarà si arxiva el cas o el remet als penals de Benidorm per a l'obertura de judici oral.  

La pròxima declaració com investigats ha fet reiterar a Compromís la petició de dimissió de Coll. “Esperem, tant del PSPV local i comarcal, una resposta contundent davant d'aquest esdeveniment”, resa el comunicat remés des de la formació nacionalista. 

Subscriu-te!