Canfali Marina Alta

Los autónomos exigen al Gobierno el cese inmediato en el pago de la cuota

Los autónomos exigen al Gobierno el cese inmediato en el pago de la cuota
  28/03/2020

L'associació Autònoms Units per a Actuar (AJUDA A PUJAR) ha mostrat el seu malestar després de conéixer que en l'últim Consell de Ministres no s'han pres mesures per a alleujar la situació d'aquest col·lectiu, un dels quals més està patint els efectes de l'aturada econòmica per la crisi sanitària. El vicepresident d'AUPA, Pedro García, ha assegurat que els autònoms se senten “desesperats i abandonats” i recorden que a penes queden 72 hores per a haver de pagar una vegada més la quota a la Seguretat Social i perquè s'hagen de començar a presentar els balanços trimestrals, que suposaran “un duríssim colp per a les butxaques buides de milers d'autònoms, que no s'han pogut acollir a les mesures de l'Executiu”.

García considera “impresentable” que el Govern no atenga les necessitats de les micropymes espanyoles, que en realitat constitueixen el gruix del teixit productiu, i sense les quals “la recuperació de l'economia espanyola serà del tot impossible”. Des d'AUPA s'exigeix al Govern que els autònoms deixen pagar “immediatament” la quota a la Seguretat Social, una mesura que ha de mantindre's durant l'estat d'alarma, així com l'eliminació del pagament d'impostos durant aquest període. A més, reivindiquen la suspensió del pagament dels lloguers per a les petites empreses, que s'establisquen ajudes a despeses associades a l'activitat i una moratòria hipotecària similar a la que s'aplica als particulars.

Prolongar mesures més enllà de l'Estat d'Alarma

A més, des d'AUPA es reivindica que es mantinga l'exempció del pagament de la quota d'autònom durant dos mesos després que s'alce l'estat d'alarma amb la finalitat que es puga reactivar l'economia, perquè “els autònoms haurem de fer front a una època dura amb despeses i, ens temem que molts impagaments per part de tercers”.

Una vegada acabats eixos dos mesos, demanen que s'arbitre una tarifa plana de 50 euros durant altres dos mesos per a tots els autònoms i que aquesta mesura es prolongue durant 1 any per als més desfavorits. A més, reivindiquen mesures fiscals i ajudes per als autònoms, perquè “només així podrem eixir d'aquesta crisi”.

Cercar notícies
Agenda