Els Centres Socials continuen sota mínims i l'activitat es recupera a ritme molt lent

  • Los Centros Sociales continúan bajo mínimos y la actividad se recupera a ritmo muy lento
  • Los Centros Sociales continúan bajo mínimos y la actividad se recupera a ritmo muy lento
  04/10/2020

Dénia posa en marxa les Aules de la Tercera Edat i Calp prepara tallers per a després del pont

Els Centres Socials de Persones Majors són molt valorats com a llocs de trobada i esbarjo. Però van molt més allà perquè s'han convertit en espais estratègics per a la promoció del denominat envelliment actiu. Diuen els experts que aquests centres actuen com a potents instruments de prevenció en la deterioració i la dependència i, al mateix temps, afavoreixen i fomenten la participació social del col·lectiu de persones majors. Però el COVID-19 ha obligat al seu tancament perquè aquest col·lectiu és un dels d'alt risc de contagi i de mortalitat. Amb l'estat d'alarma es van acabar els balls, els tallers de manualitats, jugar a les cartes amb els amics i un llarg etcètera. Rutines del dia a dia que, per molt insignificants que semblen, omplin l'esperit i donen felicitat. 

Han passat quasi set mesos des que es va decretar el confinament i costa molt adaptar-se a la nova normalitat perquè hi ha por i incertesa pel que puga passar. De fet, encara hi ha centres que estan tancats i barrats. La regidora de Benestar Social de Dénia, Elisabet Cardona, ha confirmat a CANFALI MARINA ALTA que la Llar del Jubilat no obrirà fins a gener de 2021, a costa de l'evolució que puga tindre la pandèmia. “No sabem què passarà però es tracta de gent molt major i per això hem optat per la prudència i la seguretat”, comenta Cardona. 

Les Aules de la Tercer Edat tenien previst reprendre les classes aquest mes d'octubre però amb reducció d'aforaments a la meitat. En el Centre de Barri Oest s'impartirà gimnàstica aeròbica, dilluns o dimecres, de 18.30 a 19.30 hores. En la zona verda de Torrecremada, s'ha projectat un  taller de vidrieres, els dilluns, de 16 a 18 hores i de 18 a 20 hores i un altre de ceràmica, amb tres grups, els dimarts, dimecres i dijous, els dos primers dies al matí i el tercer a la vesprada. En Jesús Pobre hi haurà tallers de bolillos, els dijous, pilates, dilluns o dimecres, i informàtica, els dimarts a la vesprada. I en La Xara s'han programat classes de gimnàstica de manteniment, amb dos grups, dilluns o dimecres i dimarts o dijous.

SENSE CISTELLA DE NADAL

 

El Centre Social Bèrnia de Benissa a penes té activitat. El dijous es va obrir al públic el bar però amb la meitat de les taules. Un servei necessari sobretot per als dissabtes al matí, ja que atén la gent que treballa en el mercat de proveïments. De moment no es permetrà jugar a les cartes, almenys fins el mes vinent de novembre. La secretària de l'Associació de Jubilats i Pensionistes, Josefa Grimalt, comenta que “és complicat organitzar i controlar les taules de joc perquè no hi haja cap mena de contratemps”. El taller de pintura també està en l'aire “i esperàrem a veure com evoluciona la pandèmia”, apunta la secretària.

Tota persona que entra en el centre ha de registrar-se amb nom i cognoms i deixar el seu número de telèfon. No és possible continuar amb les classes de ioga ni amb el bingo 

Subscriu-te!