Els concerts d’estiu i les rutes guiades revaloritzen els espais urbans de Pego de cara al turisme

  • Los conciertos de verano y las rutas guiadas revalorizan los espacios urbanos de Pego de cara al turismo
  • Los conciertos de verano y las rutas guiadas revalorizan los espacios urbanos de Pego de cara al turismo
  19/08/2023

La música de diferents estils ha estat l’element vertebrador per a revitalitzar els espais urbans de Pego del cara als visitants durant el període estival, en la iniciativa que han compartit conjuntament les Regidories de Turisme i Cultura.

            Racons emblemàtics com la plaça de l’Ecce Homo, la plaça Maria Cambrils –tradicionalment coneguda com la de la Quintana-o  el passeig Cervantes han acollit actuacions de vesprada nit com la de Summer Samba Duo, “Deixa que isca la lluna” del tenor Pascual Andreu i la del Duo Plastidechords, per a evidenciar davant del la multitud de veïns, residents i turistes que han congregat el que fa comptar amb unes zones enjardinades complementades amb l’adequat mobiliari urbà de cara a configurar un reclam promocional. I es que, segons els assistents, aquesta oferta fa uns anys era poc més que impensable donada la tradició dels pegolins de deixar la vila pràcticament abandonada per les vesprades en el període estival per tal de combatre la calor en les segones residències, que majoritàriament es troben a la zona de platja al nord de la Marina Alta i al sud de la Safor.

            Aquesta innovació programàtica, portada a cap les nits de divendres, ha tingut una incidència positiva en l’hostaleria local tant en el mes de juliol com en el que va d’agost, tal i com ho evidencien la multitud de reserves que han anat configurant-se al voltant d’aquesta proposta cultural. Proposta que, segons apunten els hostalers, a banda que li dona un cert “caché” al municipi, resulta atractiva per la tranquil·litat que atorga front a altres esdeveniments més multitudinaris com són les festes patronals que els succeeixen al llarg i ample de la Marina Alta en els diferents pobles que integren la comarca.

            Per al nou regidor de Cultura, Josep Mengual, “s’ha tractat de donar-li continuïtat a una iniciativa que en el seu moment va tractar de donar-li vida al poble mitjançant la música com a principal vessant per a atraure a la gent”. En eixos paràmetres, ha incidit en que s’ha optat per tractar de satisfer les diferents gustos musicals amb una varietat d’estils per tal de que els potencials visitants pogueren elegir.

            Així mateix,ha remarcat la intenció de la Regidoria de Cultura per a aprofundir en aquesta dinàmica que, segons afirma “en aquesta edició hem començat a recollir els fruits de l’esforç d’organització i promocional portat a cap en les edicions precedents per a aconseguir consolidar els concerts al casc històric de Pego com una referència cultural d’estiu en l’interior de la comarca, la qual apostem per millorar any a any dins de les nostres possibilitats”.   

       

VISITES AL PARC NATURAL DE LA MARJAL COM A CONTRAPUNT MEDIAMBIENTAL

 

        La proposta ha estat complementada des de la Regidoria de Turisme amb l’habilitació de diferents rutes urbanes guiades per punts històrics com l’antiga muralla amb el portal de Sala com a principal referent, la façana modernista de l’Ajuntament, la capella barroca de l’Ecce Homo, patró del municipi i el Castell d’Ambra, barrejats en itineraris ornitològics per la marjal i mitjançant  visites en barca a l’indret del Salinar com a fórmula que barreja l’esplai i l’aventura per a conèixer la fauna i la flora del parc natural.

        “El projecte de les rutes ha seguit una progressió ascendent pel fet que després de promocionar les primeres edicions com a novetat hem comptat amb l’adequat ressò per a fer d’elles una referència pel turisme dins de l’estiu de la comarca, com a alternativa al sol i platja, sobre tot de cara als visitants estrangers”, ha valorat el responsable de l’àrea, Ricardo Sendra.

        El també regidor de Qualitat Urbana, Smart City i Agenda 2030 ha incidit també en que “des de l’equip de govern de Pego continuem per l’aposta d’humanitzar al màxim els espais urbans, crear sinèrgies entre els diferents actors i potenciar el patrimoni municipal pegolí, amb actuacions com la de renovar i optimitzar la conservació de l’arbratge a propiciar zones d’ombra que converteixen el casc urbà atractiu per a tot aquell que ens visite i això puga repercutir positivament en sectors com el comerç i la gastronomia que és la millor fórmula de mantenir el teixit econòmic i social d’un poble de les característiques de Pego a fi d’evitar eixe despoblament que amenaça a molts del voltant”.    

        No obstant això, el projecte no ha arribat encara al final  i els potencials visitants tenien al seu abast l’actuació lírica  “Summertime” a càrrec del tenor Pascual Andreu i la soprano Saray García al tancament d’aquesta edició en la plaça de l'Ajuntament. Concert que donarà pas ja l’1 de setembre a un recital de corda a càrrec del Trio Marina Alta a la plaça Jaume I.  

        Pel que fa a les visites guiades, segons informen des del departament de Turisme, resta la de la ruta cap al passat per la zona emmurallada de Pego el 25 d’agost a partir de les 9 hores, i l’itinerari per la marjal previst pel 26 d’agost a les 20 hores.

 

 

 

<<< Tornar a la portada