Els drets humans des d'una visió plàstica

  • Los derechos humanos desde una visión plástica
  • Los derechos humanos desde una visión plástica
  • Los derechos humanos desde una visión plástica
  • Los derechos humanos desde una visión plástica
  16/10/2022

Dihuit artistes reflexionen en una nova edició de Baleàrics en Els Magazinos

 

Amb una exposició col·lectiva que reuneix una variada selecció de pintura, escultura, fotografia, gravat i ceràmica, vora una vintena d’artistes reflexionen a la sala Taller Turia d’Els Magazinos sobre els Drets Humans. Amb esta nova mostra, la Fundació Baleària convida els artistes a donar la seua visió des d’una vessant plàstica d’un tema que continua estant d’actualitat i fa, al mateix temps, un homenatge a Eleanor Roosevelt, la primera presidenta de la Comissió de Drets Humans de la Unió Europea, i el seu immens legat.

            Els Drets Humans dels Baleàrics ens obri la porta a admirar i gaudir de les creacions artístiques, a reflexionar i també a prendre consciència del nostre paper en el món. Els temes de les exposicions de Baleàrics sempre duen missatge i el d’enguany, com diu el comissari de l’exposició, Antoni Torres, “és possiblement més fort que el d’altres”. Convençut que “no respectar els Drets Humans és fer passes enrere molt ràpides i no ens ho podem permetre”, el comissari de la mostra manifesta la seua voluntat “que l’art ens servisca d’inspiració per a aconseguir un món millor”.

            Amb esta cinquena edició de Baleàrics, són ja vora un centenar els artistes del Mediterranis que s’han implicat en el projecte, impulsat per la Fundació Baleària dins el programa de les seues Llonges de la Cultura i la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern Balear. La gerent de la fundació, Sandra Pilato, convida a visitar-la convençuda que en un món cada vegada més incert i vertiginós, que sembla avançar irremeiablement cap a la deriva, “és urgent reactivar l’essència dels drets humans”.

Pilato indica que les Llonges de la Cultura, connectades entre sí a través del Mediterrani, es converteixen en “llocs pròxims” per a la ciutadania “que acolliran l’essència dels drets humans universals a través de l’art”.

            Els artistes que donen cos a la mostra, que es podrà visitar fins el dia 1 de novembre, estan vinculats als diferents territoris en els quals opera la naviliera i reflecteixen en la seua obra la varietat d’estils i tècniques plàstiques contemporànies. Entre ells figuren els valencians Pepa Espasa, José Juan Vidal Porres i Francisca Revert. El llistat es completa amb Carmen Lloret Mesa (Algecires), Adrián Reina (Ceuta), Álvaro Mendoza (Formentera), Pedro María Asensio (Eivissa), Guiem Aulí, Núria Bosch, Dolors Comas, Toni de la Mata, Damià Ramis, Ana Uceda, Tià Zanoguera (Mallorca), Pau Garriga Camps, Carles Moll Taltavull (Menorca) y Emilio Pérez Gallego (Tarifa).

 

 

<<< Tornar a la portada