Els empleats de Banc Sabadell es mobilitzen contra l'ERE

  • Los empleados de Banco Sabadell se movilizan contra el ERE
  • Los empleados de Banco Sabadell se movilizan contra el ERE
  • Los empleados de Banco Sabadell se movilizan contra el ERE
  06/10/2021

 

Un alt percentatge dels treballadors de Banc Sabadell de la Marina Alta han secundat aquesta setmana les mobilitzacions convocades pels sindicats contra l'ERE que està negociant l'entitat. Les protestes s'han traduït en aturs de 15 minuts el dilluns i 1 hora el dimarts i dues jornades de vaga (dimecres i divendres) que han suposat el tancament de totes les oficines del banc a la comarca. El dimecres, va haver-hi també una protesta a Alacant, on es van desplaçar un bon nombre d'empleats del banc des dels municipis de la Marina.

Després d'un mes de reunions, en les quals segons Susana García, representant de la Federació SIBS Sicam-aprobas, el sindicat independent majoritari en el banc, “no hem avançat res”, el dilluns es va presentar la proposta per escrit que iniciava la negociació dels Expedients de Regulació d'Ocupació. Els sindicats, tant els integrats en la plataforma d'unitat sindical -en la qual al costat del Sicam figuren UGT, Alta Sindicat, Quadres GBS i Intersindical- com a CCOO, demanen un acord de voluntarietat que no contempla l'empresa. Aquesta proposava l'aplicació d'un ERTO per a 1.900 empleats, que suposen el 13% de la plantilla.  Així mateix, plantegen mobilitats geogràfiques per tot el territori, quan els trasllats en aquests moments es feien amb una distància d'un màxim de 30 quilòmetres. 

A molts clients els va sorprendre el dimecres trobar les portes del banc tancades, on un cartell donava compte de la primera vaga en la història de Banc Sabadell. Per a la setmana que ve es programen noves mobilitzacions a Alacant.

Subscriu-te!