Els empresaris demanen als partits que aparquen la tramitació de la taxa turística 

Los empresarios piden a los partidos que aparquen la tramitación de la tasa turística 
  11/07/2022

Consideren que el nou impost serà molt perjudicial per al sector 

 

El sector turístic ha demanat “responsabilitat i coherència” a tots els grups polítics de les Corts perquè abandonen sine die la tramitació de la proposició de llei de la taxa turística, “donada la situació econòmica i social actual”. Segons l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (*AEHTMA), “en aquests moments no es dona cap condició per a crear aquest nou impost”. I a més sostenen que el panorama econòmic es complicarà en els pròxims mesos.

*AEHTMA s'ha unit a la plataforma #*Noalatasaturística, impulsada pel sector de la Comunitat Valenciana. En un comunicat els empresaris expliquen que “en les condicions actuals ningú entendria la posada en marxa d'un nou impost completament innecessari. Amb una economia afeblida, una inflació desbocada, un empobriment generalitzat dels ciutadans espanyols i europeus, continuar amb aquesta tramitació pesarà com una llosa sobre les empreses i treballadors del sector i sobre tots els ciutadans valencians”.

Des de la plataforma es recorda que fins i tot el govern central han aparcat les seues reformes tributàries fins que la mala situació econòmica es puga superar i que “tots els moviments legislatius giren precisament en sentit contrari: en rebaixes d'impostos, plans d'ajudes i compensacions davant l'alt preu de combustibles, matèries primeres, alimentació i serveis de primera necessitat”. Per això, es demana als partits representats en Les Corts que seguisquen aquesta política i ajuden a les empreses turístiques, que són les que més s'han vist afectats durant la pandèmia. En el comunicat, s'insisteix que “ara mateix pesen moltíssim més els arguments i realitats econòmiques i socials que aconsellen abandonar la iniciativa de la taxa turística que qualsevol filosofia fictícia per a la seua posada en marxa”. 

Els empresaris asseguren que “si s'acordara no tramitar la proposició de Llei presentada, tota la societat valenciana i tot el teixit empresarial felicitaria els nostres responsables polítics per la seua decisió. Seria la més intel·ligent, responsable i coherent que es pot prendre en aquest moment de dificultat i incertesa”. 

<<< Tornar a la portada