Canfali Marina Alta

Els grups polítics de Xàbia segellen un pacte amb vint propostes per a reforçar la lluita contra els efectes de la pandèmia

Los grupos políticos de Xàbia sellan un pacto con veinte propuestas para reforzar la lucha contra los efectos de la pandemia
  20/04/2020

Unitat no faltarà en la lluita contra el COVID-19. Les forces polítiques amb representació municipal han segellat un pacte en el qual s'estableixen vint mesures i propostes per a reforçar la lluita contra la pandèmia i les seues conseqüències socials i econòmiques. La trobada es va produir divendres passat i va comptar amb la participació de l'alcalde, José Chulvi, i els representants dels grups municipals que configuren la corporació: PSPV, PP, Ciutadans per Xàbia, Compromís i Ciutadans.

“És l'hora de la generositat i la unió”, expressa el manifest unànime que a més elogia l'esforç dels professionals que combaten en primera línia de front així com de la ciutadania en general. 

La corporació manifesta que la situació financera de l'Ajuntament “permet impulsar un pla de recuperació econòmica i social”, per la qual cosa es mobilitzaran aquells recursos necessaris. També es demanarà al Govern d'Espanya que autoritze els ajuntament s disposar del seu superàvit, alguna cosa que en el cas de Xàbia deixaria molt de marge de maniobra, amb prop de 14 milions en el tancament de l'exercici anterior. 

Les ajudes d’Amjasa i les bonificacions en impostos municipals constitueixen les primeres accions de suport als ciutadans. Però s'anuncien unes altres. “Ara és l'hora d'actuar sobre ara i ací, i sobre un demà immediat ple de reptes”, matisen.

Els grups no donen per perduda la campanya turística, encara que en qualsevol cas admeten que serà “difícil”. Entre les propostes que recull el document es contemplen les ajudes socials i a empreses i autònoms, així com bonificar o afavorir en el pagament d'impostos. També s'estima crear una taula de treball en la qual estiguen representada els grups municipals i que la junta de portaveus realitze setmanalment un seguiment als assumptes vinculats amb la recuperació econòmica i social.

Cercar notícies
Agenda