Els hostelers demanen un pla d'ajudes a fons perdut per l'IAE i la rebaixa de la taxa d'ocupació al 70%

Los hosteleros solicitan un plan de ayudas a fondo perdido por el IAE y la rebaja de la tasa de ocupación al 70%
  21/11/2020

Els hostalers sol·liciten un pla d'ajudes a fons perdut pel IAE i la rebaixa de la taxa de l'ocupació al 70% Representants de l'equip de govern i de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma) han iniciat negociacions per a concretar les ajudes administratives i econòmiques que reivindica el sector. En la reunió celebrada el dilluns, els hostalers van demanar un tipus d'ajudes més igualitàries ja que les que es van donar fa uns mesos per al pagament de les taxes de fem i ocupació de via pública només van poder ser sol·licitades per 140 empresaris. Sobre aquest tema, fonts de l'associació han explicat que les subvencions requerien molts tràmits administratius i una sèrie de condicions que en alguns casos perjudicaven els establiments més xicotets que podien tindre algun deute pendent amb l'administració. Per això, Aehtma ha plantejat que s'aprove un pla d'ajudes a fons perdut a través de l'IAE.

Així mateix, els hostalers demanen la reducció de la taxa d'ocupació de la via pública al 70% i que el 30% restant puga ser abonat de forma ajornada. Des de l'associació també s'ha sol·licitat que es done permís perquè es puguen muntar terrasses en carrers que no estan incloses en l'ordenança d'ocupació, com és el cas de Fontanella o l'Avinguda Marquesat. Proposen una suspensió de l'ordenança o que s'aprove un annex per a donar solució als establiments que no poden donar servei al carrer. Un altre problema és el compliment de les distàncies a les terrasses d'algunes zones, per la qual cosa es demanen mesures com ha ocorregut en el Passeig del Saladar i en altres carrers, on s'han suprimit algunes places d'aparcament perquè les taules puguen col·locar-se fins a la vora de la vorera.

Respecte als locals d'oci nocturn, que han sigut els més afectats per la crisi sanitària i econòmica, Aehtma demanda un mecanisme que agilite els canvis en les llicències perquè els locals puguen adaptar la seua activitat a l'horari diürn.

 

<<< Tornar a la portada