Els millors vins, en Marina de Dénia 

Los mejores vinos, en Marina de Dénia
  18/09/2021

El port esportiu oferirà el divendres una jornada amb tastos a triar entre prop de 100 referències 

Celler Les Freses submergirà una àmfora amb vi en la mar i no s'obrirà fins a la pròxima edició de la fira

La proposta és d'allò més temptadora. Catar alguns dels millors vins de 10 denominacions d'origen i a més, a l'aire lliure i en un entorn tan atractiu com és el port esportiu Marina de Dénia. Tot això amb degustacions de pernil i formatge i ambient musical.

Són els ingredients de la I Fira del Vi Marina Dénia, que se celebrarà divendres que ve. L'activitat naix amb la pretensió de donar a conéixer els millors productes de destacats cellers espanyols, encara que també hi haurà una representació internacional. La jornada compta amb el suport de Cellers Vicente Gandia i Cellers Blasco.

Els assistents podran triar entre prop de 100 referències de vi de zones com València, Alacant, La Rioja, Ribera del Duero, Bou o Andalusia. De la província, estaran representades els cellers Finca Collado i Les Freses. Aquesta última prepara un acte molt atractiu ja que exhibirà una àmfora amb vi, que se submergirà en la mar. Caldrà esperar a la pròxima edició de la fira per a obrir-la i degustar el vi després d'haver estat curat davall de la mar.

ACTIVITATS PER Als HOSTALERS I EL PÚBLIC

Al matí, la fira estarà dedicada a professionals del sector hostaler, que podran degustar els diferents vins i caves. A més, s'ha preparat una xarrada de motivació, que serà impartida per Juan Moll, de Moraira, responsable de desenvolupament dels restaurants de Joel Robuchon. El seu títol és El poder del somriure.

I ja, a partir de les 19 hores la fira s'obrirà al públic en general. Podran comprar-se tiquets al preu de 5 euros, que donaran dret a una copa i tres degustacions. A més, la xarcuteria Lázaro Fernández ira oferint tapes de formatge i pernil. Fernández és campió nacional de talladors de pernil. I, gràcies a la col·laboració de l'enoteca Artevino, hi haurà música en viu. Tot això fins a les 22 h. 

OBJECTIU, DINAMITZAR EL SECTOR 

El director de Marina de Dénia, Gabriel Martínez, ha destacat que “el nostre interés és que l'esdeveniment es desenvolupe i cresca per a poder fer una potent fira del vi. En una comarca, en la qual la gastronomia té tant de pes, és important fer aquesta fira per a dinamitzar el sector”. 

Serà la primera fira important que es realitzarà en la Marina des que va començar la pandèmia, tal com ha manifestat Vicente Gandia, propietari dels cellers que porten el seu nom. Amb la finalitat de complir amb els protocols sanitaris, s'ha triat el pàrquing de la capitania, on es col·locaran taules. Cellers Vicente Gandia, líder en la Comunitat Valenciana i una de les cinc primeres per volum d'exportació, presentarà una de les seues novetats, el vi Ceràmic. 

Per part seua, José Vicente Blasco, un altre dels organitzadors, ha explicat que “la nostra intenció és aportar diferents cellers del territori espanyol perquè es puguen conéixer diferents vins. També ens hem atrevit amb una taula internacional en la qual participaran països com França, Itàlia o Alemanya, en atenció al públic d'altres països que sol acudir a Marina de Dénia”. Blasco ha assenyalat que “volem que siga la primera fira de moltes i que cada any se sumen més cellers”. 

Una altra de les idees és que, de cara al pròxim any, participen els restaurants que estan situats en el port esportiu perquè preparen un plat maridado. I també atraure a cellers nacionals i internacionals amb la finalitat que la fira cresca a poc a poc, a imitació del que va ocórrer en el seu moment amb el Saló Naútico Marina de Dénia. Segons recorda Gabriel Martínez, “quan va nàixer no ens atrevíem a anomenar-ho saló nàutic i ara estem entre els primers del nostre país fins que va arribar el COVID-19 i va decidir una altra cosa”. El mateix es pretén aconseguir amb la Fira de Vi, que naix “amb molta il·lusió, amb els millors professionals que ens abrigallen, els millors productes i un escenari envejable”, afirma Gabriel Martínez. 

Per això, des de Marina de Dénia es fa una crida a la gent de la comarca perquè participen divendres que ve en aquesta nova activitat i coneguen “aquest patrimoni de la nostra cultura, que és el vi”.

 

2vino 

<<< Tornar a la portada