Canfali Marina Alta

Els Moros i Cristians de Xàbia suspenen les festes de Sant Jaume de juliol

Los Moros i Cristians de Xàbia suspenden las fiestas de Sant Jaume de julio
  09/04/2020

La Junta Central de Moros i Cristians ha acordat suspendre les festes dedicades a Sant Jaume que s'haurien de celebrar de l'11 al 19 de juliol. Després d'una reunió telemàtica dels seus membres, i amb el consens de la Regidoria de Festes, la junta ha pres la decisió emparant-se en la conjuntura d'emergència sanitària i crisis econòmiques que està derivant de la pandèmia, i que ha deixat paralitzats pràcticament tots els sectors. 

També s'han tingut en compte les possibles mesures que adopte el Govern Central en les pròximes dates i la informació que remena la Unió Nacional d'Entitats Festeres (UNDEF) que empara als col·lectius que celebren Moros i Cristians. Segons aquests informes no es considera viable durant els mesos de juliol i agost realitzar actes multitudinaris que susciten grans aglomeracions de públic. 

La junta va considerar la possibilitat de traslladar la festa a altres dates, opció que consideren un “pegat” a més d'un esforç notable dels festers que no garanteix el lluïment. A més, s'ha tingut en compte també que la festa de Moros i Cristians suposa un dels grans atractius turístics del municipi durant l'època estival i un al·licient per a l'hostaleria i el comerç local, la qual cosa reforça els arguments que ha de celebrar-se al juliol.

La situació econòmica que deixa la COVID-19 és un altre dels arguments de pes per a suspendre els festejos per aquest any. Quant als nomenaments dels càrrecs d'enguany, la junta entenen que continuaran vigents fins a 2021. 

Finalment, i en funció de com evolucione la situació, es proposa celebrar una jornada festiva en els últims mesos de l'any amb la finalitat de mantindre viva la il·lusió per la gran festa que suposen els Moros i Cristians de Xàbia.

Cercar notícies
Agenda