Els Moros i Cristians de Dénia demanen suports per a obtindre la declaració de Festa d'Interés Turístic 

Los Moros i Cristians piden apoyos para obtener la declaración de Fiesta de Interés Turístico
  16/10/2020

La Federació de Moros i Cristians (FEMMICC) ha iniciat una campanya de recollida de signatures entre les associacions de Dénia a favor de la declaració de Festa d'Interés Turístic Autonómicco. La iniciativa ja compta amb el suport del ple però es necessita també un gran suport de les entitats municipals així com de la UNDEF i dels festers de municipis com Alcoi, Cocentaina, Ontinyent o Villena, on hi ha molta tradició. 

Les entitats que desitgen donar el seu suport només han de signar un escrit, en el qual es recorda la història de la festa i es destaca que els Moros i Cristians són actualment un dels principals atractius del mes d'agost. S'afig que els seus actes congreguen a milers de persones de persones als carrers de la ciutat i que “són objecte d'elogi i admiració per part de visitants nacionals i internacionals, que plasmen amb les seues cambres moments de gran brillantor de la festa i de la ciutat” 

Les adhesions s'incorporaran a l'expedient que es tramitarà a través de l'ajuntament de Dénia davant la Generalitat.

El dijous es va mantindre una reunió per videoconferències entre membres de la FEMMICC i el regidor de Festes, Óscar Mengual, qui va assenyalar que hi ha dos mesos i mig de temps per a recaptar la documentació necessària. Va dir que, a més dels suports de les associacions, es precisen altres requisits com que la festa haja superat els 15 anys d'història, com és el cas de Dénia, i que tinga algun element diferenciador. Sobre aquest últim aspecte, la Federació farà incidència en el desembarcament i en la desfilada infantil.

Des de la FEMMICC es va anunciar que es reunirà material escrit, fotogràfic, sonor i audiovisual sobre la festa. 

Subscriu-te!