Els professionals del consultori de Xaló denuncien agressions per part dels usuaris

Los profesionales del consultorio de Xaló denuncian agresiones por parte de los usuarios
  09/06/2022

· El Grup sanitari Ribera ha hagut de contractar seguretat privada per a vigilar el centre

 

Els professionals del consultori de Xaló, adscrits a la zona bàsica de Benissa, han denunciat les constants agressions, tant físiques com verbals, que venen patint en els últims mesos per part de la població. En concret, la Unitat de Prevenció de Riscos Laborals del Departament de Salut de Dénia –DSD- ha rebut 6 denúncies -5 verbals i 1 física- interposades pel personal adscrit al consultori: un metge, un pediatre i una persona de suport.

La major part de les agressions s'han dirigit contra el personal de suport, que fa tasques administratives en el taulell de recepció. Els professionals denuncien que les males formes són constants i que els han arribat a etzibar frases com “fot-te gossa” i fins i tot insults xenòfobs, com a “veneçolana de merda”. En una ocasió, asseguren, han arribat a sacsar a la recepcionista. 

A pesar que la situació ja va ser comunicada a l'Ajuntament que, a través del seu perfil d'Instagram, va comminar a la població a mantindre un comportament adequat; els insults, crits, amenaces i difamacions han continuat produint-se, per la qual cosa el Grup Ribera ha hagut de contractar seguretat privada per a vigilar el centre. Segons manifesten els professionals, “des que s'ha adoptat la mesura, la situació de crispació ha canviat radicalment”.

El Departament Jurídic de Marina Salut no descarta emprendre accions legals contra els autors de les agressions.

<<< Tornar a la portada